Spaţiul de joacă din Parcul Tineretului se reface în totalitate, iar zilele acestea au loc lucrări intense. Muncitorii de la RAADPFL au „ras“ tot ce exista în acea zonă şi au început să monteze noile echipamente de joacă.
După ce mai multe locuri de joacă din Craiova au fost complet renovate, a venit rândul celui din Parcul Tineretului din Craiova. De câteva zile, muncitori din cadrul Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ Craiova lucrează intens pentru ca locul de joacă să fie refăcut cât mai repede.
Miercuri, toată suprafaţa pe care fusese tartan era decopertată în integralitate. A fost nevoie şi de excavatoare pentru a scoate din beton anumite echipamente fixate. Practic, nu s-a mai păstrat absolut nimic din vechile echipamente. Într-o zonă a spaţiului de joacă se montau deja anumite elemente dintr-un traseu pentru copii. Acesta va fi asemănător cu cel de la locul de joacă din Parcul Romanescu. Spaţiul destinat copiilor în Parcul Tineretului se degradase destul de mult. Chiar era nevoie ca echipamentele să fie schimbate pentru ca micuţii care se joacă acolo să fie în siguranţă. „Toate elementele vor fi noi la locul de joacă din Parcul Tineretului. În acest moment, RAADPFL-ul lucrează la montarea noilor elemente și la înlocuirea tartanului“, au declarat reprezentanţii primăriei.
Ce locuri de joacă urmează
Gazeta de Sud a scris în luna ianuarie despre locurile de joacă aflate pe lista de modernizare în acest an. „Pentru anul 2023, avem în plan locurile de joacă din Parcul Tineretului, Parcul de la catedrala Sfântul Dumitru, Parcul din Rovine. De asemenea, vor fi refăcute spaţiile din părculețul din zona bb1 Brazda lui Novac – strada Constantin Argetoianu, Parcul Pedagogic, și cel de la Orizont – din cartierul Craiovița Nouă“, au mai transmis reprezentanţii muncipalităţii în luna ianuarie.
Se pare că primăria se ţine de cuvânt şi deja a trecut la treabă în Parcul Tineretului.
Lia Olguţa Vasilescu a mai anunţat finalizarea altor două spaţii de joacă
Zilele trecute, primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a mai anunţat că s-au finalizat încă două locuri de joacă din cartierul Craioviţa Nouă. De asemenea, că s-a modernizat şi zona din apropierea acestora. „Un nou spațiu urban a fost reabilitat complet. Este vorba despre esplanada din zona Poștei, din cartierul Craiovița Nouă. Au fost reabilitatea aleile, mobilierul urban a fost schimbat cu coșuri de gunoi și bănci noi, iar copacii au beneficiat de lucrări de toaletare.
De asemenea, cele două locuri de joacă au fost modernizate. Au fost instalate leagăne, tobogane și elemente specifice, dar și aparate pentru exerciții fizice, iar pentru siguranța celor mici, a fost turnat tartan colorat, în ambele spații de joacă. Continuăm reabilitarea tuturor spațiilor urbane, a părculețelor și a zonelor pietonale din cartierele craiovene“, a scris primarul pe Facebook.
Locurile de joacă se vor moderniza timp de patru ani
Licitaţia pentru modernizarea locurilor de joacă din Craiova a fost lansată în martie 2022. Aceasta a fost câştigată de firma Lavitex Prod SRL din oraşul Breaza, judeţul Prahova. Aceasta a fost singura participantă. Obiectul licitaţiei a fost „înlocuirea echipamentelor de joacă vechi, deteriorate cu echipamente corespunzătoare din punct de vedere tehnic şi calitativ, dar şi completarea locurilor de joacă cu echipamente noi în zonele unde acestea sunt insuficiente“. Contractul pentru „Achiziţie echipamente locuri de joacă”, care se va desfăşura pe o perioadă de 4 ani, a fost împărţit în două loturi. Primul contract are ca obiect echipamente locuri de joacă, iar cel de-al doilea are ca obiect echipamente fitnes.
Valoarea totală estimată a acordului este cuprinsă între 10.821.566 lei şi 24.627.605 lei (fără TVA). Este vorba despre un maxim de 5,9 milioane de euro (TVA inclus). Cei mai mulţi bani sunt alocaţi pentru lotul 1. Acesta are o valoare cuprinsă între 10.046.950 de lei şi 23.078.373 de lei (fără TVA). Aici, valoarea celui mai mare contract subsecvent estimat a se încheia, fără TVA, este de 3.435.429 de lei. Pentru echipamentele de fitness, contractul pe patru ani are o valoare estimată între 774.616 lei şi 1.549.232 lei. Cel mai mare contract subsecvent estimat se ridică la o valoare de 193.654 lei (fără TVA).
Citeşte şi: S-au reluat lucrările la Pasajul Electroputere. Vor fi restricţii de circulaţie