Mare gâlceavă la blocul A3, scara 1 de pe bulevardul Nicolae Titulescu. Două bănci, aflate pe domeniul public, în imediata vecinătate a condominiului sunt cauza supărării unora dintre proprietarii din acest bloc. Locatarii spun că blocul este singurul din zonă care are în faţa uşii de la intrare băncuţe. Aceștia sunt deranjați de persoanele care vin în zona băncilor și fac zgomot, mănâncă seminţe şi consumă băuturi alcoolice.
Locatarii mai spun că a doua zi sunt întâmpinaţi, la ieşirea din bloc, de un „minunat” covor de coji de seminte, ambalaje şi cutii de bere.
Prin urmare, uneori, nici cele mai bune intenţii ale autorităţilor nu dau roadele aşteptate. Băncile din faţa blocurilor produc o serie de nemulţumiri în rândul proprietarilor.
Alţi proprietari au dezmembrat băncile din faţa blocului
Alţii spun că montarea băncilor este o iniţiativă laudată. Lăudată în principal de către pensionari care, din lipsă de ocupaţie, îşi petrec mare parte din timp pe aceste bănci. Însă ce poţi face atunci când, la lăsarea serii pensionarii sunt înlocuiţi pe bănci cu tot soiul de scandalagii, care mănâncă seminţe, înjură, consumă alcool? Situaţii similare se întâmplă în toate cartierele oraşului. Cu câţiva ani în urmă, locatarii dintr-un bloc din cartierul Craioviţa Nouă au „anihilat” două băncuţe. Din respectivul mobilier urban a rămas doar scheletul metalic, așa, de decor. Șipcile de lemn au pierit bucată cu bucată. Proprietarii, pentru că erau deranjați de persoanele care veneau în zona băncilor și făceau zgomot până târziu în noapte, ar fi dislocat bucată cu bucată șipcile din bănci.
Băncuţele din faţa blocului la mâna asociaţiilor de proprietari
Băncile fac parte din mobilierul urban al orașului Craiova, aparțin administrației locale și se află în grija RAADPFL, regie subordonată primăriei. Mobilierul urban se referă la bănci, fântâni, coșuri de gunoi și garduri, ghivece de toate felurile, limitatoare de viteză și obstacole din beton și suporturi pentru biciclete. Chiar și gardurile mobile sau barierele rutiere fac parte din categoria mobilier urban. Băncile pentru odihnă, în Craiova sunt montate de către RAADPFL doar la solicitarea asociațiilor de proprietari, în cartierele de blocuri.
Conform Regulamentului de gospodărire a oraşului, Poliția Locală răspunde de integritatea mobilierului urban. Murdărirea sau distrugerea mobilierului urban existent pe domeniul public constituie contravenție și se sancționează ca atare.
De la asociaţia de proprietari la care este arondat blocul nu am putut obţine nici un punct de vedere deşi am încercat să contactăm telefonic administratorul şi preţedintele asociaţiei de propreitari.