8.1 C
Craiova
joi, 23 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăLocalDoljWater Park-ul se pregăteşte de vară şi pompează peste 225.000 de euro din bugetul local

Water Park-ul se pregăteşte de vară şi pompează peste 225.000 de euro din bugetul local

Water Park-ul din Craiova anticipează că vara aceasta va fi vizitat de foarte mulţi oameni, aşa că investeşte peste 225.000 de euro în mobilier, articole de plajă, dar şi în revopsirea şi refacerea fisurilor din cele opt bazine ale complexului.

Complexul Water Park Craiova a publicat în SEAP un anunţ de participare simplificat, prin care intenţionează să cumpere şezlonguri şi măsuţe de plajă, umbrare şi colaci pentru tobogane. Contractul este împărţit pe trei loturi şi are o valoare totală estimată de 407.876 de lei, adică 81.575 de euro, fără TVA. Anunţul a fost publicat pe 13 aprilie, iar termenul de livrare pentru produsele dorite de Water Park este cuprins între 15 şi 30 de zile.

Sute de şezlonguri şi măsuţe de plajă pentru Water Park

Lotul 1 din acest contract este cel referitor la achiziţia de şezlonguri şi măsuţe de plajă. În caietul de sarcini, reprezentanţii complexului au specificat faptul că vor să cumpere 800 de şezlonguri şi 400 de măsuţe de plajă. Aceştia susţin că este nevoie de această achiziţie pentru a acoperi necesarul din cadrul Water Park-ului. În acest moment există 600 de şezlonguri şi 250 de măsuţe de plajă în complexul acvatic. Aşadar, reprezentanţii Water Park-ului şi-au făcut calculele şi speră ca în zilele bune să aibă în jur de 1.400 de persoane care utilizează şezlong. Suma pusă la bătaie pentru achiziţia şezlongurilor şi a măsuţelor se ridică la 160.000 de lei, fără TVA.

Umbrare în valoare de 130.000 de lei, fără TVA

Lotul 2 din acest contract este cel prin intermediul căruia se vor cumpăra umbrare. Conducerea complexului a motivat această achiziţie făcând referire tot la creşterea numărului vizitatorilor Water Parkului, care trebuie să beneficieze de umbră, dacă îşi doresc acest lucru. Astfel, vor fi cumpărate 65 de umbrare, care trebuie să respecte anumite condiţii.

Acestea trebuie să aibă o dimensiune de 5x4x2.5 metri, să aibă acoperiş din bambus sau înlocuitor şi să aibă rezistenţă la razele UV şi la vânt. De asemenea, firma care va pune la dispoziţie umbrarele trebuie să le şi monteze şi să ofere garanţie de 2 ani. Acest lot are o valoare estimată de 130.000 de lei, fără TVA, adică în jur de 2.000 de lei pentru un umbrar.

Un colac va costa, în medie, 235 de lei

Ajungem acum la Lotul 3, în cadrul căruia se vor cumpăra colaci pentru toboganele de la Water Park. Valoarea acestuia se ridică la 117.876,02 lei, fără TVA. Potrivit caietului de sarcini, vor fi cumpăraţi 500 de colaci, de două dimensiuni diferite. 150 dintre aceştia vor avea diametrul exterior de 96 de centimetri şi diametrul interior de 37 de centimetri. Restul de 350 de colaci vor fi mai mari. Aceştia vor avea diametrul exterior de 111 centimetri şi cel interior de 42 de centimetri. Toţi vor avea mânere şi vor trebui să reziste la o sarcină de 120 de kilograme.

Firma care va pune la dispoziţia Water Park-ului colacii va trebui să ofere o garanţie de un an pentru toate produsele. De asemenea, are la dispoziţie 30 de zile de la publicarea anunţului petru a face livrarea. Ţinând cont de suma totală alocată, un colac va costa, în medie 235 de lei, fără TVA.

Aşadar, conducerea Water Park-ului se aşteaptă la o creştere masivă a numărului de clienţi din vara aceasta.

Revopsirea bazinelor şi repararea fisurilor costă 720.000 de lei

Iar investiţiile pentru complexul acvatic din Craiova nu se opresc aici. Bazinele se repară şi se revopsesc cu 720.000 de lei, fără TVA, bani din bugetul local. Şi acest anunţ de tip “cumpărări directe” a fost publicat în SEAP.

Potrivit caietului de sarcini al acestui anunţ, se vor executa lucrări de reparaţii şi revopsire a celor opt bazine din beton din cadrul Water Parkului. Acestea au o suprafaţă totală desfăşurată de 7.440 de mp. Pentru vopsirea acestora este necesară o vopsea epoxidică, iar parţial vopsea pe bază de clor cauciuc. Lucrările solicitate de către reprezentanţii complexului sunt acelea de şlefuire mecanizată a vopselei existente, tratarea fisurilor, reparaţii rigole şi zone deteriorate, impermeabilizare, finisare suprafeţe din beton, dar şi aplicarea a două straturi de vopsea. De asemenea, firma care se va ocupa de lucrări trebuie să ofere o garanţie de doi ani. Termenul de finalizare a lucrării va fi de 45 de zile de la ordinul de începere.  

97 de lei pentru fiecare metru pătrat de bazin

După un calcul simplu, rezultă că preţul estimat pentru fiecare metru pătrat de bazin este undeva la 97 de lei, fără TVA. Acest lucru presupune vopsirea în două straturi, peste vechiul strat de vopsea, care va fi doar şlefuit, nu îndepărtat. De asemenea, reparaţiile fisurilor, care, potrivit caietului de sarcini sunt mici – de la 0,1 la 15 mm. Vor mai fi făcute şi alte câteva acţiuni, pe care le-am menţionat anterior.

Am căutat să vedem care este preţul unei vopsele ca cele specificate în caietul de sarcini întocmit de reprezentanţii Water Park-ului.

Una dintre cele mai scumpe vopsele pe care am găsit-o costă 1.632 de lei,cu TVA, în cantitate de 13,2 kg. Conform specificaţiilor, această vopsea pentru piscine din beton ajunge pentru vopsirea a 88 de mp. Astfel, pentru un strat de vopsea, ar fi nevoie de aproape 85 de astfel de găleţi cu vopsea. Însă, în caietul de sarcini este specificat că sunt necesare două straturi, deci 170 de găleţi. Aşadar, preţul total al celor 170 de găleţi ar ajunge undeva la 277.500 de lei, cu TVA inclus.

Însă, banii oferiţi de Water Park din bugetul local sunt mult mai mulţi, adică 720.000 de lei, fără TVA. Ar rezulta un rest de 442.500 de lei pentru mâna de lucru şi ce mai implică restul lucrării. Facem precizarea că nu ştim exact cu ce preţ este achiziţionată vopseaua de firma care va obţine contractul, însă pe site-.urile care vând astfel de produse, vopseaua pe care am luat-o în calcul este una dintre cele mai scumpe.

Citeşte şi: Garda de Mediu: Tăierea teilor de la Madona Dudu nu a fost ilegală

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS