19.8 C
Craiova
luni, 16 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljŞi minciuna e tot vorbă! Fântâna de la piaţă încă nu e gata, primăria dă vina pe ploaie

Şi minciuna e tot vorbă! Fântâna de la piaţă încă nu e gata, primăria dă vina pe ploaie

Primăria Craiova pare să dea din lac în puţ cu fântâna arteziană de la Piaţa Mare. După ce instituţia a minţit că până de Paşte această fântâna va fi funcţională, nici acum construcţia nu pare să fie finalizată. Mai mult, în interiorul bazinului a apărut o schimbare cel puţin grosolană. Mozaicul în nuanţe de albastru a fost acoperit cu un fel de vospea galbenă, deloc estetică. Însă, primăria spune că este doar un strat şi că nu va rămâne aşa.

Gafa iniţială, luată în râs de craioveni

Povestea acestei fântâni a început prost şi pare să continue pe acelaşi drum. De la momentul în care au fost montate două cuburi metalice în interiorul bazinului fântânii arteziene de la Piaţa Centrală, problemele s-au ţinut lanţ. Cuburile metalice construite de muncitorii de la RAADPFL Craiova au fost luate în râs de craioveni şi numite “răzători”. Pe bună dreptate, fiindcă exact la asta duceau cu gândul. Era clar că primăria ceruse unor muncitori care nu sunt arhitecţi şi nu au studii în domeniu să construiască ceva ce le depăşea cu mult competenţa.

Primăria şi-a dat seama de gafă şi a luat deciziţia ca acele cuburi metalice să fie ridicate imediat. După acel moment, reprezentanţii municipalităţii au promis că nu renunţă la proiect şi că a doua variantă va fi una foarte frumoasă, care va revitaliza zona respectivă.

Amânări peste amânări

Aşa că proiectul a mers mai departe. Primăria a apelat la o firmă din Bihor şi a schimbat total ideea iniţială. În loc de cuburi metalice, care ar fi reprezentat un proiect modern, primăria a preferat două statuete mitologice. Acestea simbolizează siluetele unei femei şi a unui bărbat, ale căror braţe sunt nişte crengi ramificate, din care ar urma să curgă apă.

În prima jumătate a lunii ianuarie, cele două statuete, pe care s-au plătit 15.000 de lei, fără TVA, fuseseră montate în bazin. La vremea respectivă, primăria spunea că până la finalul lunii fântâna va fi funcţională.

Cum acest lucru nu s-a întâmplat, primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a revenit cu informaţii pe 7 februarie. Olguţa Vasilescu a transmis că fântâna va fi gata în primăvară. La începutului lunii aprilie, GdS a întrebat primăria când va fi gata fântâna, fiindcă aceasta încă nu er funcţională. Reprezentanţii municipalităţii ne-au transmis că fântâna va funcţiona până la Paşte. Sărbătorile Pascale au trecut, însă, iar din braţele statuetelor nu a curs picătură de apă. Mai mult decât atât, de curând au început alte lucrări în interiorul bazinului. Mozaicul a fost acoperit cu un strat de vopsea galbenă, care arată foarte urât.

Ce spune Primăria Craiova

Am întrebat încă o dată primăria de ce fântâna încă nu a fost pusă în funcţiune. De asemenea, de ce s-a luat decizia să se acopere mozaicul. Municipalitatea dă vina pe ploaie. „Din păcate, de la începutul lunii a plouat continuu. Muncitorii au nevoie de 3- 4 zile legate, fără ploaie, pentru a reuşi să termine ce mai au de făcut acolo. Acea vopsea galbenă este doar un strat, lucrarea nu va rămâne aşa”, au menţionat reprezentanţii Primăriei Craiova.

Am solicitat un punct de vedere şi de la RAADPFL, regie care se ocupă propriu-zis de lucrarea fântânii arteziene de la piaţă. „Imediat ce condițiile meteo vor permite reluarea lucrărilor la fântâna arteziană din zona Pieței Centrale, executarea acestora va continua. Apoi se va aplica stratul final de vopsea. După aceea estimăm că în aproximativ o săptămână vor putea fi făcute probele în vederea punerii în funcțiune”, au transmis reprezentanţii regiei.

Craiovenii, deloc încântaţi de fântâna de la piaţă

Imediat cum a început amenajarea fântânii arteziene, mulţi craioveni s-au arătat indignaţi de faptul că această construcţie se face exact în locul unui nuc crescut în zeci de ani. Copacul a fost ras de pe faţa pământului, fiindcă administraţia şi-a dorit neapărat această fântână arteziană a cărei construcţie pare că nu se mai termină. Chiar şi în condiţiile în care nu este vorba despre o lucrare prea complexă, mai ales că statuetele au venit gata făcute.

Citeşte şi: Water Park-ul se pregăteşte de vară şi pompează peste 225.000 de euro din bugetul local

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS