11.6 C
Craiova
luni, 28 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljContinuă bătaia de joc cu introducerea canalizării în Craiova

Continuă bătaia de joc cu introducerea canalizării în Craiova

Introducerea canalizării pe mai multe străzi din oraş a devenit coşmarul craiovenilor. Mulţi deja deplâng perioada de dinaintea începerii lucrărilor şi spun că decât bătaie de joc, mai bine cu hazna în fundul curţii.

Utilităţile într-o gopodărie înseamnă civilizaţie, însă mulţi dintre craioveni au ajuns să nu şi-o mai dorească, tocmai din cauza modului în care se lucrează la canalizare. Cea mai recentă bătaie de joc din partea firmelor care se ocupă de introducerea canalizării în Craiova a avut loc pe Aleea 2 Teilor, din cartierul craiovean Bariera Vâlcii.

Acolo situaţia este una mai specială: jumătate din stradă beneficia de canalizare, cealaltă jumătate nu. Aşadar, s-a luat decizia ca toţi oamenii de pe stradă să aibă această utilitate, iar CAO, prin firmele cu care are contract, a început lucrările. La început, pentru cetăţenii ale căror gospodării nu erau racordate la canalizare, a fost o mare bucurie. În sfârşit, urma să se alinieze unor condiţii decente de trai. Numai că bucuria s-a transformat rapid în coşmar.

Lucrează mai rău ca Dorel

După ce au început lucrările au apărut şi primele probleme. Oamenii spun că muncitorii au spart şi au astupat săpăturile. Apoi iar au săpat, apoi iar le-au acoperit fiindcă îşi dădeau seama că ceva nu era în regulă. Acum strada e făcută praf, iar săpătura este acoperită cu pietre destul de mari. Unde mai pui că într-o zonă a străzii asfaltul este foarte crăpat, astfel încât atunci când calci pe el se vede cu ochiul liber cum se lasă. Chiar sub acel asfalt s-a spart şi o conductă. Apa a început să iasă şi la suprafaţă şi curge în jos pe strada aflată în pantă. Mai mult decât atât, un cetăţean se plânge că muncitorii i-au rupt gardul cu un utilaj, însă nimeni nu a mai venit să repare dauna.
Marţi, nu era nici picior de muncitor pe Aleea 2 Teilor, iar strada arăta groaznic.

Au făcut strada praf şi au plecat

Oamenii care locuiesc pe stradă sunt abolut disperaţi că strada le-a fost distrusă, iar echipele de muncitori au dispărut de pe teren. Acum se aşteaptă că se vor chinui mult şi bine cu noile condiţii de pe stradă.

„Au lucrat două firme aici. Una dintre ele mi-a lovit şi gardul din beton, apoi nu a mai apărut. A doua firmă a lucrat ce a lucrat şi apoi a dispărut. Au mai venit în urmă cu trei zile şi au pus pietroaiele acestea prin săpătură. Uitaţi ce au putut să lase în urmă. Au lăsat şi pietroaie la noi la poartă. Canalizarea era băgată doar pe jumătate de stradă, lucrările de acum sunt pentru restul străzii.

Am înţeles că bagă nişte ţevi de aerisire. De asemenea, că vor face un bazin mare pe care îl vor pune undeva sus, pe un stâlp. Au spart şi ţeava de apă, iar acum curge apa pe stradă şi nimeni nu vine să o repare. Plus că, uitaţi…o parte din asfaltul acesta crăpat, când calci pe el se lasă cu tine. Au distrus strada, o mare bătaie de joc!“, a spus un craiovean care locuieşte pe Alees 2 Teilor.

CAO spune că situația se va rezolva

Am întrebat Compania de Apă Oltenia care este situaţia de pe această stradă şi de ce a ajuns să arate în acest fel. „În cadrul contractului de lucrări CL1, pe Aleea 2 Teilor din municipiul Craiova, s-au executat lucrări de extindere rețea canalizare menajeră. S-a realizat și rețeaua de refulare, s-a efectuat și inspecția CCTV (inspecție video a conductei), rămânând de amplasat o stație de pompare (SPAU), în cel mai scurt timp. Antreprenorul a fost instruit să urgenteze aducerea la starea inițială a carosabilului. În ceea ce privește avaria produsă la rețeaua de alimentare cu apă de pe această stradă, echipele Companiei de Apă intervin miercuri, 3 mai” au menționat reprezentanții CAO.


Citeşte şi: CJ Dolj, pomană de 100.000 de euro pentru Catedrala din Craioviţa

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS