17 C
Craiova
vineri, 18 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAgroturismul, promovat la Târgu Jiu

Agroturismul, promovat la Târgu Jiu

Agroturismul este promovat săptămâna aceasta la Târgu Jiu. Studenți și cadre didactice ale Universității „Constantin Brâncuși”, din Târgu Jiu, sunt implicați în mai multe acțiuni de promovare a tradițiilor, dar și a științei.

În acest sens, programul de studii de licență Inginerie și management în alimentația publică și agroturism din cadrul Facultății de Inginerie, a organizat miercuri un concurs de olărit, în parteneriat cu Liga Studenților UCB, Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Târgu Jiu, Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu și Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” Peștișani.

„Concursul a avut ca scop promovarea agroturismului, inițierea în arta olăritului, meșteșugul în care cele trei elemente esențiale: apa, pământul și focul, au prins viață în mâna țăranului român.

După prezentarea importanței olăritului în procesul de formare al poporului român și a beneficiilor art-terapiei cu lut asupra sănătății fizice și psihice, elevii și studenții participanți s-au întrecut în prezentarea porturilor populare și în modelarea unor obiecte tradiționale din lut.

Lutul – miracolul viu și taina nedescifrată din lumea științei, simbolurile tradiționale și preparatele gustoase făcute după rețeta străbunilor, au trezit interesul tinerilor pentru tradițiile românești”, conform UCB.

Citeşte şi: Pasagerul unui taxi, mort într-un accident provocat de o şoferiţă care nu a oprit la stop

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS