7.3 C
Craiova
vineri, 22 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljValuri de plângeri despre străzile din Craiova făcute praf

Valuri de plângeri despre străzile din Craiova făcute praf

Curg valuri de plângeri din partea craiovenilor mai puţin norocoşi, pe ale căror străzi nu a ajuns asfaltul nici până anul acesta. Pe lângă faptul că aceste străzi nu au fost niciodată asfaltate, lucrările de canalizare le-au distrus complet, iar oamenii spun că abia se mai poate circula pe ele.

Strada Cantonului, lucrări începute și lăsate de izbeliște

Continuă problemele pentru craiovenii pe ale căror străzi se fac lucrări de canalizare sau asfaltul nu a ajuns niciodată. Situaţia străzilor din Craiova, distruse de lucrările de canalizare, pare una fără sfârşit. Pe zi ce trece apar din ce în ce mai multe străzi unde aceste lucrări nu par să aibă nicio logică, nu merg după un anumit program clar şi nu au continuitate de la iniţierea lucrărilor până la readucerea străzilor la starea iniţială. Iar acest lucru îi aduce pe cetăţeni la disperare. Aceştia asistă bucuroşi la începerea lucrărilor, apoi constată cu stupoare că utilajele şi muncitorii se retrag fără ca lucrarea să fie finalizată. Practic, gospodăriile acestora rămân neracordate la reţeaua de canalizarea, iar străzile rămân pline de noroi şi de gropi. 

„S-au facut zeci de sesizări la telefonul cetățeanului fără success“

O astfel de stradă este Cantonului, acolo unde cetăţenii susţin că lucrările de canalizare au început anul trecut şi că s-au întrerupt brusc. „Anul trecut s-a început procesul de instalare a canalizării în Bariera Vâlcii, pe strada Cantonului. La jumătatea străzii s-a oprit lucrarea de aproape un an şi nu a mai venit nicio echipă pentru lucrări. La prima ploaie suntem nevoiți să ieșim cum putem din curte din cauza drumului. Să nu mai zic că că sunt gropi în care ne rupem mașinile. Se asfaltează multe străzi adiacente în apropiere, dar pe strada asta nu a mai venit nimeni să facă nimic. S-au facut zeci de sesizări la telefonul cetățeanului fără success“, ne-a transmis un cititor al Gazetei de Sud

Strada Gheorghe Asachi, ciuruită 

O altă stradă care a ajuns un dezastru de când au început lucrările de canalizare este Gheorghe Asachi. Oamenii de aici se plâng că sunt nevoiţi să circule prin mocirlă atunci când ies din curte. „Stradă distrusă recent pentru canalizare, cabluri de curent la fel. Dimineaţa, mamele cu copiii în brațe fac o echilibristică demnă de Nadia Comăneci, trec prin namol şi bălţi să ajungă cu micuţii la şcoli. Maşini blocate, gunoiul pe care l-am plătit în avans nu poate fi ridicat. Cine răspunde pentru cablurile tăiate? Dacă luăm amenzi că aducem cu roţile maşinilor nămol pe drumurile publice, cine răspunde că nu putem ieşi din case? Aşteptăm un top pentru cel mai bun nămol din România. Noi, cei de pe strada Gheorghe Asachi batem Techirghiolul“, a spus un cetăţean care locuieşte pe această stradă. 

Am întrebat Compania de Apă Oltenia despre situaţia celor două străzi – Cantonului şi Gheorghe Asachi – dar până la închiderea ediţiei nu am primit un răspuns. 

Strada Gheorghe Asachi
Strada Gheorghe Asachi

Strada Ramuri, refăcută după mai bine de două săptămâni

În schimb, CAO ne-a răspuns, la 10 zile distanţă faţă de momentul la care am întrebat despre strada Ramuri, care fusese spartă pentru schimbarea conductei de apă, apoi lăsată în urmă, fără să fie adusă în starea iniţială. De menţionat că această stradă era recent asfaltată, cu aproximativ 2 ani în urmă. Aşa că, de curând, Compania de Apă Oltenia a spart asfaltul fiindcă şi-a dat seama că este nevoie de o conductă de apă cu un debit mai mare. Abia pe 19 mai, cetăţenii străzii Ramuri au fost anunţaţi că se va reasfalta întreaga zonă care a fost spartă.

„Pentru a răspunde solicitărilor venite din partea locatarilor de pe strada Ramuri şi aleile adiacente, Compania de Apă Oltenia a înlocuit conducta de alimentare cuapa DN 50 cu o conductă DN 110, pentru îmbunătăţirea presiunii şi asigurarea unui debit mai mare în zona respectivă. Conducta a fost înlocuită pe o lungime totală de 230 de metri, fiind relocate şi 30 de branşamente de apă. În ceea ce priveşte aducerea străzii Ramuri şi a aleilor adiacente la starea iniţială, Compania de Apa Oltenia are contract cu o firmă autorizată în acest sens. Aceasta a demarat lucrările de aducere a străzii şi aleilor respective la starea iniţială“, ne-au transmis reprezentanţii CAO

Ecaterina Teodoroiu, o altă stradă ce aşteaptă salvarea 

O altă cititoare ne-a trimis o sesizare cu privire la situaţia dezastruoasă în care se află strada pe care locuieşte. Este vorba despre strada Ecaterina Teodoroiu, pentru care există, totuşi, o speranţă. Această arteră se află pe lista străzilor care vor fi modernizate prin proiectul „Anghel Saligny“, din fonduri de la Guvern. Însă, strada arată atât de rău încât oamenii nu mai au răbdare şi au senzaţia că nu vor putea circula niciodată decent în zona în care locuiesc. „Vă adresez rugămintea de a publica un articol privind starea deplorabilă în care se găsește strada Ecaterina Teodoroiu. Petițiile către primarul Craiovei au rămas fără ecou. Am primit informația că strada va fi modernizată pe fonduri provenite din programul Anghel Saligny. Dar nu se știe când…“, ne-a transmis femeia din Craiova. 

Am întrebat Primăria Craiova despre momentul la care vor începe lucrările de modernizare a străzii Ecaterina Teodoroiu, însă până la închiderea ediției nu am primit un răspuns.

Strada Ecaterina Teodoroiu
Strada Ecaterina Teodoroiu

Care sunt străzile ce ar trebui să se modernizeze cu „Anghel Saligny“

În total, sunt 30 de străzi din oraş care ar trebui să vadă asfaltul din fondurile guvernamentale. Este vorba despre următoarele străzi: strada Brăila – 5.386.435 lei, Viilor – 4.330.704 lei, Dorobanților – 3.015.242 lei, Ecaterina Teodoroiu – 2.458.504 lei, Alexandru cel Bun – 2.257.573 lei, Stejarului – 1.662.553 lei şi Pescărușului – 1.308.422 lei, Alunului (863.769 lei), Căpșunilor (596.638 lei), Cocorului (1.197.676 lei), Corabia (435.095 lei), Postăvarul (321.010 lei), Brașov (290.887 lei), Arad (818.339 lei), Muntenia (1.810.569 lei), Alba Iulia (302.199 lei), Botoșani (476.997 lei), Zalău (597.908 lei), Constanța (580.374 lei), Aleea 1 Maria Rosetti (887.560 lei), Aleea Dunării (389.857 lei), Tisa (580.942 lei), Tulcea (333.348 lei), Dimitrie Bolintineanu (1.163.889 lei), Macului (989.770 lei), Nectarului (1.000.154 lei), Paulina Vorvoreanu (589.778 lei), Călmățui (846.534 lei), Lăstărișului (466.428 lei) şi Salciei (383.854 lei).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS