12.8 C
Craiova
joi, 19 decembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCAO, de ce nu are apa presiune?

CAO, de ce nu are apa presiune?

-

Locatarii dintr-o asociaţie de proprietari din Craiova se plâng că de ceva timp nu mai au presiune la robinet. Cei mai afectaţi sunt proprietarii de la etajele superioare. Unii dintre ei susţin că li s-au stricat centralele deoarece presiunea este foarte scăzută la apa rece şi cantitatea insuficientă pentru funcţionare.

Locatarii din asociaţia de proprietari Anul 1848, nemulţumiţi de faptul că la robinet abia le curge un firicel de apă rece au bătut la uşa asociaţiei de proprietari. Ei spun că de aproape un an, apa rece nu mai are presiune. Mai mult, cei care şi-au montat centrale de apartament se plâng de faptul că acestea nu mai pornesc din cauza presiunii scăzute. Alţii spun că au avut surpriza să lise strice centrala, tocmai din cauza presiunii scăzute a apei reci. Proprietarii nu au mai avut înţelegere şi au asaltat administratorul asociaţiei de proprietari cu tot felul de cereri.

„Oamenii se plâng de presiune. Apa nu ajunge la etajele superioare. Înainte, când s-a făcut asociaţia era un hidrofor şi nu aveam probleme. Compania a schimbat cu mulţi ani în urmă hidroforul cu o pompă mecanică. Acum nici cu pompa nu merge. Mai mult cei de la CAO ne-au spus că nu pot să folosească această pompă pentru că se află într-o locaţie a Termoficării şi funcţionează pe curent. Prin urmare, trebuie să plătească facturi de energie electrică furnizorului de căldură. Am făcut cereri peste cereri şi degeaba”, spune administratorul asociaţiei de proprietari Anul 1848.

Apă cu picătura la etajele superioare

Asociație

Din cauza presiunii scăzute la robinet apa curge cu picătura, la etajele superioare, chiar dacă blocurile au numai patru etaje.
Preşedintele asociaţiei de proprietari spune că a mers în audienţă la reprezentanţii CAO, dar nu a găsit nicio rezolvare.

„Eu am fost în ianuarie şi în martie în audienţă la Companie. Ei îmi răspund că s-au rezolvat problemele de debit, dar oamenii se plâng în continuare că nu au presiune. Cei de la etajele superioare, cei cu centrale au probleme cu apa”, spune preşedinta asociaţiei de proprietari Anul 1848.

Apa nu are presiune la etajele superioare/foot Claudiu Tudor

Într-adevăr, proprietarii de la etajele superioare spun că abia le curge un firicel de apă rece. Locatarii cu centrale spun că presiunea este de 0,9 bari, insuficientă pentru corectarea presiunii apei din centrală. Ei mai spun că presiunea apei este un element necesar funcţionării centralelor de apartament. Prin urmare au solicitat asociaţiei de proprietari să rezolve cât mai repede această stare de fapt.

„La mine apa curge la robinet ca pe degetul mic şi uneori nici aşa. Conductele nu sunt colmatate, nu sunt probleme şi cu toate acestea, noi nu avem presiune la apa rece. Dacă deschid în acelaşi timp robinetul de loa baie cu cel de la bucătărie, apa abia mai cureg. Nu sunt singurul locatar care se plânge de această problemă”, spune un proprietar din blocul D, scara 4.

Cine influenţează presiunea

Tot proprietarii spun că presiunea scăzută a apei reci s-ar datora şi faptului că numărul abonaţilor este într-o continuă creştere. Posibil ca din această cauză să fie afectată şi presiunea apei reci în cele şapte blocuri, aşezate ca o enclavă în mijlocul unui cartier de case.


„Eu locuiesc la etajul patru, a fost o perioadă când au lucrat cei de la CAO şi au schimbat conductele. Spun asta ca să nu spună cineva că ar fi conductele colmatate. Am crezut că situaţia se remediază. Ulterior au oprit şi pompa, iar noi primim apă cu picătura. Am ajuns să fac baie când nu sunt vecinii acasă. Când este consum mare de apă rece, la mine la etajul patru, centrala nu mai porneşte”, spune o locatară din asociaţia de proprietari Anul 1848.


Toate nemulţumirile proprietarilor au ajuns la furnizorul de apă al oraşului, CAO. Răspunsul a fost unul scurt: „S-a dispus şi efectuat verificarea, în urma căreia vă comunicăm că apa se furnizează cu presiune”.
Şi noi am solicitat un răspuns Companiei, dar până la închiderea ediţiei nu l-am primit. În Craiova, locatarii din blocurilor vechi s-au obișnuit cu apa caldă care „urcă” greu la etajele superioare. Presiunea scăzută a apei reci este „o noutate” de care se lovesc proprietarii din unele blocuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

LDP şi-a prezentat utilajele pentru iarnă

Consiliul Județean (CJ) Dolj abordează sezonul rece cu avantajul...

ȘTIRI GdS