Locatarii dintr-o asociaţie de proprietari din Craiova se plâng că de ceva timp nu mai au presiune la robinet. Cei mai afectaţi sunt proprietarii de la etajele superioare. Unii dintre ei susţin că li s-au stricat centralele deoarece presiunea este foarte scăzută la apa rece şi cantitatea insuficientă pentru funcţionare.
Locatarii din asociaţia de proprietari Anul 1848, nemulţumiţi de faptul că la robinet abia le curge un firicel de apă rece au bătut la uşa asociaţiei de proprietari. Ei spun că de aproape un an, apa rece nu mai are presiune. Mai mult, cei care şi-au montat centrale de apartament se plâng de faptul că acestea nu mai pornesc din cauza presiunii scăzute. Alţii spun că au avut surpriza să lise strice centrala, tocmai din cauza presiunii scăzute a apei reci. Proprietarii nu au mai avut înţelegere şi au asaltat administratorul asociaţiei de proprietari cu tot felul de cereri.
Apă cu picătura la etajele superioare
Din cauza presiunii scăzute la robinet apa curge cu picătura, la etajele superioare, chiar dacă blocurile au numai patru etaje.
Preşedintele asociaţiei de proprietari spune că a mers în audienţă la reprezentanţii CAO, dar nu a găsit nicio rezolvare.
Într-adevăr, proprietarii de la etajele superioare spun că abia le curge un firicel de apă rece. Locatarii cu centrale spun că presiunea este de 0,9 bari, insuficientă pentru corectarea presiunii apei din centrală. Ei mai spun că presiunea apei este un element necesar funcţionării centralelor de apartament. Prin urmare au solicitat asociaţiei de proprietari să rezolve cât mai repede această stare de fapt.
Cine influenţează presiunea
Tot proprietarii spun că presiunea scăzută a apei reci s-ar datora şi faptului că numărul abonaţilor este într-o continuă creştere. Posibil ca din această cauză să fie afectată şi presiunea apei reci în cele şapte blocuri, aşezate ca o enclavă în mijlocul unui cartier de case.
Toate nemulţumirile proprietarilor au ajuns la furnizorul de apă al oraşului, CAO. Răspunsul a fost unul scurt: „S-a dispus şi efectuat verificarea, în urma căreia vă comunicăm că apa se furnizează cu presiune”.
Şi noi am solicitat un răspuns Companiei, dar până la închiderea ediţiei nu l-am primit. În Craiova, locatarii din blocurilor vechi s-au obișnuit cu apa caldă care „urcă” greu la etajele superioare. Presiunea scăzută a apei reci este „o noutate” de care se lovesc proprietarii din unele blocuri.