4 C
Craiova
duminică, 22 decembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRAADPFL cumpără gard viu artificial. Costul total ar putea ajunge la 130.000 de euro

RAADPFL cumpără gard viu artificial. Costul total ar putea ajunge la 130.000 de euro

Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova a scos la licitaţie un nou acord cadru, de data aceasta pentru „furnizare gard viu artificial“. Regia, care este deţinătoarea absolută din Craiova la capitolul plante şi tot ce ţine de acest domeniu, apelează, totuşi, la gardul viu artificial. Suma maximă pe care ar fi dispusă să o aloce pentru această achiziţie este de aproximativ 130.000 de euro cu TVA.

RAADPFL vrea să se asigure că are cu ce să acopere anumite zone care nu sunt chiar plăcute din punct de vedere estetic şi să aibă la dispoziţie panouri care imită gardul viu. Aşadar, a scos la licitaţie un acord cadru care este alcătuit din două contracte subsecvente. Primul va fi valabil de la semnarea contractului, cel mai probabil în luna iulie, până pe 31 decembrie 2023. Cel de-al doilea contract subsecvent va fi valabil de la 1 ianuarie 2024 până la 30 aprilie 2024.

RAADPFL poate să cumpere până la 1.700 de panouri

Potrivit caietului de sarcini, prin acest contract vor putea fi achiziţionate maximum 1.700 de panouri de gard viu artificial. Suma maximă estimată în acest contract este de 544.833 de lei, fără TVA. În primul contract subsecvent este specificat faptul că se pot achiziţiona minimum 5 astfel de panouri şi maximum 1.000. Aşadar RAADPFL a lăsat o marjă foarte mare între cifra minimă şi maximă, semn că nu au la îndemână un plan clar despre amplasarea acestor tipuri de panouri.

De asemenea, în cadrul celui de-al doilea comtract subsecvent, regia poate cumpăra de la 5 până la 700 de bucăţi de panouri care imită gardul viu. Preţul pe care l-a estimat RAADPFL pentru un astfel de panou a fost de aproximativ 320 de lei, fără TVA. Astfel, dacă regia va cumpăra minimul de bucăţi din contract, va plăti 3.204 lei, fără TVA. Însă, dacă va alege să fructifice întreg contractul, suma care se va plăti pe aceste garduri artificiale poate ajunge la 544.833 de lei, fără TVA. Este vorba despre suma de 130.980 de euro, cu tot cu TVA.

Cum ar trebui să arate gardul dorit de RAADPFL

Data limită la care firmele doritoare pot să participe la licitaţie este 12 iunie. RAADPFL vrea ca panourile cu gard viu artificial să poată fi montate cu uşurinţă. De asemenea, să nu necesite îngrijire, să reziste la intemperii, să nu se decoloreze şi să aibă un grad ridicat de opacitate. Panourile trebuie să aibă dimensiunea de 100 cm x 200 cm. Totodată, să fie realizate din lemn de salcie şi să fie ajustabile. Iar cerinţele speciale ale regiei nu se opresc aici. Gardul artificial trebuie să aibă ataşate şi flori artificale, pe lângă frunzele de rigoare.

În acelaşi timp, RAADPFL vrea ca furnizorul să livreze panourile gata asamblate, astfel încât să fie gata de montare imediat. Toate produsele vor avea o garanţie de un an. Contractul presupune şi livrarea directă a produselor la sediul RAADPFL Craiova, în prezenţa unei comisii de recepţie. În caietul de sarcini există şi o notă specială. Acolo, regia specifică faptul că „autoritatea contractantă îşi rezervă dreptul de a nu achiziţiona întreaga cantitate de produse dacă în bugetul de venituri şi cheltuieli intervin modificări şi nu mai sunt fonduri pentru acoperirea costurilor aferente“.

GdS i-a întrebat, luni, pe reprezentaţii RAADPFL Craiova de ce era nevoie de o astfel de achiziţie şi unde intenţionează să amplaseze gardurile cu frunze artificiale, însă până la închiderea ediţiei nu am primit un răspuns.

Gard artificial, în mijlocul naturii

Achiziţia de gard viu artificial pe care RAADPFL vrea să o facă în următoarea perioadă vine după ce regia a demonstrat că obişnuieşte să mai acopere zonele neplăcute din punct de vede estetic cu plante artificiale. Un astfel de exemplu este cel al gardului din beton de la intrarea în Parcul Nicolae Romanescu, prin zona Cimitirului Ungureni. O mare bucată din gard a fost acoperită cu un covor din frunze artificiale, când totul se putea rezuma atât de simplu la plantarea de iederă. Dacă regia a considerat de bun augur să introducă într-o zonă a parcului natural un astfel de gard cu frunze artificiale, cu siguranţă va face acest lucru şi în alte zone.

Citeşte şi: Când se termină haosul din zona fabricii Ford Otosan

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS