12.3 C
Craiova
luni, 4 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAlte băncuţe, coşuri de gunoi şi gărduleţe. Afacerea ne costă peste 1,7 milioane de lei

Alte băncuţe, coşuri de gunoi şi gărduleţe. Afacerea ne costă peste 1,7 milioane de lei

Craiova îşi îmbogăţeşte mobilierul urban cu alte băncuţe, coşuri de gunoi şi gărduleţe. Iar costurile nu sunt deloc de neglijat, fiindcă depăşesc 1,7 milioane de lei, numai pentru o serie de contracte subsecvente. Primăria Craiova a publicat în SEAP o altă serie de achiziţii din contractele cadru semnate pentru o perioadă de patru ani, pentru furnizarea mobilierului urban mai sus menţionat.

Gărduleţe de peste 2,6 milioane de euro, în patru ani

Încă din 2022, Primăria Craiova a dat startul acţiunii de împrejmuire a zonelor verzi cu garduri ornamentale sau cu garduri bordurate. Astfel, a scos la licitaţie un contract cadrul, împărţit pe două loturi, valabil pe o perioadă de patru ani. Acesta va fi împărţit pe mai multe contrace subsecvente, iar valoarea maximă este de 12.887.520 de lei, fără TVA. Aşadar, timp de patru ani, administraţia craioveană investeşte 2,6 milioane de euro, fără TVA, în gărduţele. Pentru Lotul I al contractului, care se referă la achiziţionarea gardului bordurat, suma alocată este de 7.839.840 de lei, fără TVA. Firmele care au câştigat licitaţia şi care vor livra gardul în funcţie de contractele subsecvente sunt Urbio Palagio SRL, Tulitu Ionuţ Dorian şi Todome Fero S.R.L..

Pentru cel de-al doilea lot, se va plăti, în total, în cei patru ani, suma de 5.047.680 fără TVA. Firmele câştigătoare pentru acest lot sunt Upipsa S.R.L., Belmar Prod şi Grand Taorom. Trei contracte subsecvente pentru gărduleţe s-au derulat deja de la semnarea contractului cadru. Două pentru Lotul 1 (342.400 de lei şi 438.620 de lei, fără TVA) şi unul pentru Lotul 2 (207.200 de lei, fără TVA). De această dată, pe 10 iunie, primăria a mai publicat în SEAP încă un contract subsecvent pentru achiziţionarea încă unei serii de gărduleţe, atât din Lotul I, cât şi din Lotul II, pentru care scoate din conturi 988.220 de lei, fără TVA.

Continuă şi achiziţionarea de coşuri de gunoi

Iar achiziţiile pentru piesele de mobilier stradal nu se opresc la gărduleţe. Primăria Craiova continuă şi achiziţia de coşuri de gunoi. Şi în acest caz există un contract cadru, valabil tot pentru o perioadă de patru ani. Valoarea maximă totală a acestuia este de 4.537.365 de lei, fără TVA. Acesta este împărţit pe trei loturi. Lotul 1 se referă la achiziţia de coşuri de gunoi din fibră de sticlă, Lotul 2 la achiziţionarea de coşuri de gunoi cu picior şi scrumieră, iar Lotul 3 la achiziţionarea de coşuri de gunoi stradale pentru colectare selectivă. Firmele câştigătoare pentru Lotul 1 sunt Urbio Palagio SRL, RESING GROUP şi SC VIACON STEEL SRL. Lotul 2 a fost câştigat de UPIPSA S.R.L., BELMAR PROD, GRAND TAOROM. De asemenea, Lotul 3 a fost câştigat de SC VIACON STEEL SRL, METAL MINDS DESIGN S.R.L. şi BELMAR PROD.

Din acest contract cadru s-au derulat deja două contracte subsecvente. Prin acestea s-au achiziţionat coşuri de gunoi din Loturile 2 (58.500 de lei, fără TVA) şi 3 (169.435 de lei, fără TVA). De această dată, Primăria Craiova a publicat în SEAP, pe 10 iunie, un nou contract subsecvent prin care vrea să cumpere coşuri de gunoi din toate cele trei categorii, pe care urmează să achite 510.535 de lei, fără TVA (103.138 de euro). În total, prin contractul cadru vor fi cumpărate 3.900 de coşuri.

Primăria vrea şi alte băncuţe noi

În Craiova vor apărea, în perioada următoare, şi băncuţe noi. Şi pentru achiziţionarea acestora s-a semnat un contract cadrul pe 4 ani, al cărei valoare maximă este de 2.377.856 de lei, fără TVA. Pentru acest contrcat cadru a fost desemnat un singur câştigător. Este vorba despre EURODIDACTICA S.R.L.. Până acum a fost derulat un singur contract subsecvent, în valoare de 241.500 de lei. La finalul lunii mai, municipalitatea a mai publicat în SEAP încă un contract subsecvent, care are aceeaşi valoare ca cel precedent.

Prin acest contract cadru, primăria cumpără băncuţe de patru tipuri. Este vorba despre bănci stradale de agrement cu spătar și cotiere (maxim 500 de bucăţi), bănci cu elemente din lemn tip creion (maxim 200 de bucăţi), bănci în formă de L (maxim 300 de bucăţi), bănci din beton (maxim 200 de bucăţi).
Aşadar, mobilierul urban al Craiova va fi îmbogăţit în curând. Iiar acest lucru mai scoate din bugetul oraşului încă 351.566 de euro, fără TVA.

Citeşte şi: Se schimbă suprafaţa de joc din Polivalentă cu peste 200.000 de euro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS