15.9 C
Craiova
duminică, 6 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDouă patiserii din Târgu Jiu, închise temporar

Două patiserii din Târgu Jiu, închise temporar

Două patiserii din Târgu Jiu au activitatea suspendată de luni. În urma unor controale efectuate de comisarii pentru Protecția Consumatorilor Gorj, au fost depistate mai multe nereguli . Au fost scoase în evidență probleme legate de: igienă, gramaje, recongelarea unor produse, prezența insectelor, grafice de temperatură și schimb de ulei necompletate, aparate de aer condiționat fără întreținere asigurată.

„Astăzi au avut loc alte acțiuni de control în municipiul Târgu Jiu, având la bază atât reclamații depuse online de către locuitori ai municipiului Târgu Jiu, cât și în baza tematicii regionale cu privire la alimentația publică.

În urma acestor controale au fost depistate aceleași abateri foarte grave privind igiena, modalitatea de depozitare și păstrare a materiei prime precum și a produselor semi-preparate, omiterea afișării gramajelor pentru produsul finit oferit la vânzare, precum și afișarea pe eticheta produsului a unor gramaje iar atunci când s-a procedat la cântărirea acestor produse s-a constatat o lipsa substanțială la gramaj.

Afișarea folosirii unor ingrediente naturale însă la controalele efectuate s-a stabilit ca ingredientele folosite nu erau naturale ci erau bazate pe grăsimi vegetale, acestea constituind alături de lipsa la cântar, aceeasi, de acum binecunoscută, practică comercială înșelătoare aspru sancționată de legislația românească”, conform lui Felix Manta, șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Gorj.

Citeşte şi: O tânără s-a spânzurat într-o cameră de hotel

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Oţelul – „U” Craiova 1-1 / Efort uriaş, puncte...

Oţelul Galaţi şi Universitatea Craiova au terminat la egalitate,...

ȘTIRI GdS