25.1 C
Craiova
marți, 8 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSe toarnă stratul de uzură pe Varianta Ocolitoare din Târgu Jiu 

Se toarnă stratul de uzură pe Varianta Ocolitoare din Târgu Jiu 

Constructorii toarnă stratul de asfalt la Varianta Ocolitoare a municipiului Târgu Jiu. Potrivit Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, se lucrează în partea de vest a municipiului Târgu Jiu.

Problema este că se acționează pe tronsoane și lucrările nu sunt realizate în diferite etape, în funcție de zonă.

„Avem lucrările realizate per total în procent de 70%. Se lucrează în zone diferite și se fac lucruri diferite. Se toarnă stratul de uzură pe zona de vest. Până la finalul anului obiectivul anunțat de către constructor este că vor fi dați în circulație 12 kilometri de drum din varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu. Mai este un kilometri dintr-o variantă de drum. Mai rămân 8 kilometri pentru anul viitor. Termenul de finalizare este 2024. Se va putea circula până atunci pe 12 kilometri”, a declarat Cristi Tudor, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova. 

Contract din 2020

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat în toamna anului 2020 contractul pentru finalizarea lucrărilor la Varianta Ocolitoare a municipiului Târgu Jiu, un proiect în valoare de 207 milioane lei.

„CNAIR a semnat contractul având ca obiect „Construcția Variantei de Ocolire Târgu Jiu – Finalizare lucrări” cu ofertantul declarat câstigător Asocierea Secol Societa Edile Costruzioni E Lavori SA – Secol Romania SRL. Valoarea contractului este de 207.000.000,00 lei făra TVA”, a anunțat CNAIR, printr-un comunicat de presă.

Traseul are o lungime de 20 km, iar banii sunt asigurați din fonduri europene. Durata contractului este 18 luni perioada de execuție a lucrărilor, 84 de luni perioada de garanție a lucrărilor.

Este de amintit că varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu ar fi trebuit să fie gata în luna octombrie a anului 2016. Firma italiană care a câștigat prima licitație nu a putut să ducă însă până la capăt contractul și acesta a fost reziliat de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Noul termen de finalizare este sfârșitul anului 2023, deși șoseaua ar fi trebuit să fie gata în toamna anului 2022. Noul termen avansat de constructor este luna mai 2024.

Citeşte şi: Marinar român decapitat de parâme pe o navă ancorată în China

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS