19.5 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljElevul care a înjunghiat mortal o fată și a rănit grav un tânăr în Grădina Botanică, trimis în judecată

Elevul care a înjunghiat mortal o fată și a rănit grav un tânăr în Grădina Botanică, trimis în judecată

Elevul de 17 ani, de la Liceul Militar din Craiova, care, în luna iunie, a înjunghiat mortal o adolescentă de 14 ani și a rănit grav un tânăr de 19 ani în Grădina Botanică a fost trimis în judecată. Procurorii susțin că acesta plecase de acasă cu intenția clară de a ucide pe cineva.

Procurorii craioveni au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a elevului criminal, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat, tentativă de omor calificat, port fără drept de obiecte periculoase şi folosirea fără drept a acestora.

Potrivit rechizitoriului, pe 27 iunie 2023, în jurul orei 16.00, în timp ce se afla în Grădina Botanică din Craiova, inculpatul „a pus în aplicare hotărârea infracțională de a ucide”, înjunghiind de mai multe ori cu un cuţit, în zone vitale, o adolescentă, provocând decesul acesteia. De asemenea, i-a provocat unui tânăr leziuni traumatice ce au necesitat circa 40 de zile de îngrijiri medicale şi au pus în primejdie viaţa victimei.

Elevul și-a premeditat fapta

La stabilirea încadrării juridice, procurorii au reţinut circumstanța agravantă, premeditarea, având în vedere că inculpatul „a luat hotărârea de a ucide înainte de a pleca de acasă, sens în care s-a pregătit, înarmându-se cu un cuţit şi luând asupra sa obiecte apte a nu fi identificat, apoi a reflectat asupra modului, a împrejurărilor, a locului şi a momentului de săvârşire a faptelor.

„Astfel, chiar dacă inculpatul nu cunoştea cele două victime, din modul în care acesta a acţionat, rezultă că a plecat de acasă cu intenţia clară de a ucide pe cineva, rămânându-i doar să-şi aleagă victimele în funcţie de împrejurări şi să acţioneze la momentul oportun”, se arată în comunicat.

S-a plimbat cu cuțitul la el și prin Parcul Romanescu

Adolescemtul mai este acuzat că în ziua crimei a purtat, fără drept, asupra sa un cuţit, într-un mijloc de transport în comun, în timpul deplasarii de la domiciliul său din comuna Calopăr până în Craiova. Ajuns în Craiova, s-a dus în locuri de distracţie şi agrement, respectiv în Parcul Nicolae Romanescu din Craiova şi mai apoi în Grădina Botanică.

Prin același rechizitoriu s-a dispus clasarea cauzei cu privire la săvârșirea infracțiunii de furt, din probatoriul administrat în cauză rezultând că inculpatul a luat cele două rucsacuri aparținând victimelor pentru a îngreuna cercetările și pentru a ascunde identitatea victimelor,nu cu scopul de a şi le însuși.

Citește și: Un adolescent s-a urcat băut la volan și a intrat într-un stâlp, care a căzut pe o casă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS