6.2 C
Craiova
joi, 19 decembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSCJU Craiova, contracte uriașe pentru medicamente și materiale sanitare

SCJU Craiova, contracte uriașe pentru medicamente și materiale sanitare

Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Craiova a publicat, recent, două acorduri-cadru pentru achiziția de medicamente și materiale sanitare. Aceste două noi licitații succed publicarea în SEAP a contracului privitor la asigurarea hranei pacienților și medicilor de gardă. Cele două noi licitații au valori uriașe.

Medicamentele achiziționate pot ajunge la aproape 43 de milioane de euro

SCJU Craiova este pus pe treabă în această perioadă și a publicat, pe 5 octombrie, încă două licitații cu valori estimate maxime de sute de milioane de lei.

Prima dintre acestea se referă la achiziția de medicamente necesare pentru pacienții care sunt îngrijiți în cadrul unității medicale. Acordul-cadru a fost împărțit în 143 de loturi, fiecăruia dintre acestea fiindu-i atribuit un anumit medicament. „Autoritatea contractantă intenționează să achiziționeze produse medicamentoase necesare pacienților internați sau care se adresează Unității de Primiri Urgențe. Unele produse medicamentoase nu au fost adjudecate la licitațiile anterioare. Altele sunt noi, la altele expiră acordul cadru/contractul subsecvent“, a precizat unitatea medicală în caietul de sarcini.

Valorea totală estimată a contractului este cuprinsă între 147.164,50 de lei (aproximativ 29.700 de euro) și 212.378.637,24 de lei, fără TVA (aproximtiv 42,8 milioane de euro).

Medicamentele de care are nevoie SCJU acoperă o gamă largă de afecțiuni, printre care cele ale aparatului digestiv, sângelui și organelor hematopoietice, ale sistemului cardiovascular, ale aparatului genito-urinar, afecțiuni dermatologice, preparate hormonale sistemice, antiinfecțioase de uz sistemic, afecțiuni ale sistemului muscular-scheletic, ale sistemului nervos, produse antiparazitare, afecțiuni ale aparatului respirator, ale organelor senzitive, dar și alte produse terapeutice și medii de contrast.

Firmele care vor să își depună ofertele pentru aceste loturi de medicamente, pot face acest lucru până pe 6 noiembrie.

Alt megacontract pentru materiale sanitare

Cel de-al doilea acord-cadru scos la licitație de SCJU Craiova se referă la achiziția de materiale sanitare. Este vorba despre 321 de tipuri de materiale sanitare de care spitalul are nevoie, iar fiecare tip de produs aparține unui lot separat. Valoarea maximă estimată în cazul acestui acord-cadru este chiar mai mare decât a contractului prin care se achiziționează medicamente. Aceasta se ridică la 257.057.915 de lei, fără TVA (aproximativ 51,8 milioane de euro). Însă, valoarea minimă este mai mică decât cea a primului, aceasta fiind de 99.852 de lei, fără TVA (aproximtiv 20.000 de euro).

Valorile minime obligă spitalul, prin contract, să achiziționeze din produsele solicitate prin licitație care valorează cel puțin aceste sume. Însă, spitalul poate cheltui până la ultimul leu din suma maximă specificată în contract, în funcție de nevoile unității medicale.

În cazul celei de-a două licitații, firmele pot depune o ofertă până pe 9 noiembrie. Caietul de sarcini conține informații detaliate pentru fiecare dintre materialele sanitare solicitate de SCJU. Printre acestea se regăsesc diferite tipuri de ace, anse, alcool sanitar, adaptoare pentru trusa de perfuzie, biberoane, ață pentru sutură, bonete, botoșei, cămăși de unică folosință, canule, catetere, scutece adulți și copii, circuite anestezie, electrozi, coprocultoare, recipiente urină, diverse filtre, geluri sterile, halate, măști, ochelari fototerapie, pături, pansamente, pense, seringi, saci pentru transport cadavre, seturi pentru anestezii, diverse sonde, mai multe tipuri de fire pentru sutură, papuci de unică folosință, diferite pense, stenturi, etc..

27,5 milioane de lei și pentru hrană din SCJU

Vă reamintim că SCJU Craiova a scos la licitație, de curând, încă un acord-cadru pentru servicii de catering pentru a rezolva lungul șir de probleme pe care le-a întâmpinat în ultimii ani cu hrana pacienților și medicilor de gardă. Acesta are o valoare estimată de aproximativ 27,5 milioane de lei, fără TVA. Acordul-cadru referitor la hrană va fi valabil timp de doi ani. Însă abia spre vara viitoare va fi desemnat un câștigător. Firmele de catering care vor să își depună oferta încă mai au timp până pe 6 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS