19.8 C
Craiova
joi, 27 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Migranţi găsiţi ascunşi în pădurea de lângă o parcare

Mehedinţi: Migranţi găsiţi ascunşi în pădurea de lângă o parcare

Două grupuri de migranţi veniţi din Bulgaria şi care intenţionau să ajungă în Occident au fost depistate în noaptea de marţi spre miercuri. Unul dintre gurpuri a fost găsit într-o pădure, iar al doilea pe DN 6.

Poliția municipiului Drobeta Turnu-Severin a fost sesizată marţi seară, la ora 23.38, prin 112, de către paznicul unei societăți comerciale din municipiul Drobeta Turnu Severin, că un autoturism a fost abandonat în parcarea din vecinătatea societății, iar din el au coborât aproximativ zece persoane. Acestea au traversat calea ferată și au intrat în pădurea din apropiere.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție din cadrului Biroului de Ordine Publică și Serviciului Rutier. Acestea au efectuat căutări pe tronsonul de cale ferată și în pădurea din apropiere. Acolo au depistat nouă persoane de cetățenie irakiană și siriană, șase bărbați și trei femei, cu vârste cuprinse între 30 respectiv 35 de ani.

Totodată, polițiștii au identificat și conducătorul autovehiculului abandonat. Este vorba de un bărbat, de 31 ani, județul Dolj.

Din verificări a reieșit că cetățenii străini intenționau să ajungă în Germania. Ei au declarat că au pătruns pe teritoriul României prin Bulgaria.

Alt grup de migranţi depistat în aceeaşi noapte

Ulterior, la ora 05.11, extinzând verificările în zona sesizată, polițiștii Biroului Rutier au depistat opt cetățeni sirieni care se deplasau pe DN 6, dinspre Drobeta Turnu Severin către Orșova. Toți erau bărbați cu vârste între 17 și 28 ani.

Aceştia intenționau să ajungă în vestul Europei, ruta de intrare în țară fiind aceeași.

Cetățenii străni au fost predați polițiștilor din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinți în vederea continuării cercetărilor.

Citeşte şi: Pieton rănit după ce a căzut pe el o femeie care s-a aruncat de la etajul 5

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS