21.7 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCAO investește peste 8,2 milioane de lei în utilitățile viitorului Spital Regional Craiova

CAO investește peste 8,2 milioane de lei în utilitățile viitorului Spital Regional Craiova

Compania de Apă Oltenia (CAO) a demarat o licitație pentru contractul ce vizează introducerea utilităților la viitorul Spital Regional Craiova, investind peste 8,2 milioane de lei din fonduri proprii. Această inițiativă vine în urma angajamentului luat de Primăria Craiova față de Ministerul Sănătății privind asigurarea utilităților necesare Spitalului Regional.

CAO a alocat aproximativ 8.233.570 de lei (peste 1,65 milioane de euro), fără TVA, din bugetul propriu, pentru introducerea utilităţilor în incinta viitorului spital,care va fi situat pe Strada Teilor, nr. 121 (Centura de Nord a Craiovei). Contractul licitat include proiectarea tehnică și execuția lucrărilor esențiale pentru asigurarea utilităților Spitalului Regional. Acesta este parte a proiectului major „Asigurarea utilităților publice și a căilor de acces pentru Spitalul Regional de Urgență Craiova“.

Directorul CAO spune că banii pentru aceste lucrări au fost prinşi în buget încă de anul trecut. „Primăria Craiova şi-a asumat responsabilitatea de a duce toate utilităţile la Spitalul Regional Craiova. Aşa că noi am prins în buget aceste lucrări încă de anul trecut, iar bugetul a fost aprobat“, a spus Alin Şuiu.

Ce trebuie să facă firma care va câştiga contractul

Firma câștigătoare a contractului va avea responsabilitatea proiectării tehnice, execuției lucrărilor de construcție și punerii în funcțiune a utilităților, inclusiv alimentarea cu apă potabilă de la stația de apă Șimnic, construcția rețelei de canalizare menajeră și a celei pluviale. CAO a stabilit două condiţii importante şi eliminatorii pentru firmele care doresc să îşi depună ofertele.

Acestea trebuie să facă dovada experienţei similare, respectiv să arate ca în ultimii 5 ani au executat şi dus la bun sfârșit lucrări de canalizare menajeră și/sau pluvială, cu o valoare cumulată de minim 5.500.000 lei (valoarea trebuie să rezulte din maximum două contracte). De asemenea, să dovedească faptul că au dus la bun sfârşit lucrări de alimentare cu apă sub presiune, cu o valoare cumulată de minim 1.500.000 lei (valoarea trebuie să rezulte din maximum un contract).
Termenul limită până la care firmele doritoare îşi pot depune ofertele până pe 9 ianuarie 2024. La începutul lunii februarie se vor face evaluările firmelor, apoi se va desemna căştigătoarea.

Şi primele lucrări de la Spitalul Regional, scoase la licitaţie

În paralel, Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate, instituţia care se ocupă de contrucţia spitalului regional, a scos şi ea la licitaţie contractul care cuprinde prima etapă a lucrărilor. Contractul care cuprinde această primă etapă de lucrări are o valoare estimată de 59.477.648,08 lei, fără TVA. Firmele care vor să îşi depună ofertele trebuie să facă acest lucru până pe 27 noiembrie. Apoi, până pe 23 februarie 2024 vor dura etapele de evaluări tehnice şi financiare, apoi se va delibera câştigătorul. Aşadar, cel mai probabil, prima etapă de lucrări va începe undeva în primăvara lui 2024.

Prin intermediul acesteia se vor realiza lucrările preliminare precum demolarea clădirii existente, devierea /relocarea/ dezafectarea rețelelor aflate pe amplasament, excavații generale (săpătura brută), inclusiv nivelare, stabilizarea terenului în excavație și protecția taluzurilo, împrejmuire (parțial permanentă + parțial temporară), organizarea de șantier (pentru Etapa 1), foraje de adâncime de explorare-exploatare, întreținerea lucrărilor și asigurarea securității incintei pe perioada de tranziție la Etapa 2 şi supraveghere arheologică pe durata excavațiilor. Toate aceste lucrări sunt programate să dureze o perioadă de patru luni.

După ce va fi finalizată prima etapă de lucrări, urmează cea mai importantă. Este vorba despre cea care va cuprinde toate lucrările de construcţii şi instalaţii. Pentru această a doua etapă, ANDIS a spus că se va lansa licitaţia în aprilie 2024. Lucrările efective vor începe în decembrie 2024, după ce va fi semnat contractul cu firma câştigătoare.

Citeşte şi: Cine va reabilita Fântâna Popova din Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS