12.9 C
Craiova
marți, 17 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAdolescent fără permis, prins băut la volan

Adolescent fără permis, prins băut la volan

Un adolescent de 16 ani, din Craiova, a fost prins la volan sub influența alcoolului și fără a poseda permis de conducere.

Polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova au depistat vineri seară un minor, de 16 ani, din municipiul Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe strada Maramureș, din localitate.

Întrucât acesta prezenta halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest. Rezultatul a fost 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma verificărilor în bazele de date ale Poliției Române, s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere.

Adolescentul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului și fără a avea permis de conducere.

Cercetați pentru conducerea unor autoturisme sub influența băuturilor alcoolice

Tot vineri, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Craiova au oprit un bărbat, de 45 ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe strada Popoveni.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Sâmbătă noapte, la ora 1.45, polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova au oprit un bărbat, de 62 ani, din municipiul Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Decebal.

Și acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei doi conducători auto au fost conduși la unități medicale, unde le-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Citește și: Concert de colinde susținut de o asociație din Austria la Târgu Jiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS