Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public Locativ (RAADPFL) Craiova vrea să cumpere piatră spartă din rocă de munte calcaroasă şi a scos la licitaţie un contract în acest sens. Valoarea totală estimată a acestuia se ridică la aproape 4 milioane de lei.
Licitaţia publicată de RAADPFL este, de fapt, un acord cadru pe care regia vrea să îl încheie cu o firmă care să îi livreze, timp de un an, în funcţie de necesitate, piatră spartă din rocă de munte calcaroasă. Aceasta va fi folosită pentru reparaţia străzilor, din primăvara acestui an, până în primăvara lui 2025. Potrivit contractului, pe perioada acordului-cadru, RAADPFL poate face două contracte subsecvente cu firma care va câştiga licitaţia. În cadrul fiecăruia dintre acestea, regia poate solicita o cantitate minimă de cinci tone de piatră şi una maximă de 20.000 de tone. Practic, pe durata întregului acord-cadru, RAADPFL va putea să solicite o cantitate minimă de 10 tone de piatră sau maximum 40.000 de tone.
Câţi bani poate cheltui RAADPFL pe piatră
Potrivit contractului, dacă RAADPFL Craiova va cumpăra cantitatea minimă de piatră, adică 10 tone, va plăti 990 de lei, fără TVA, adică 495,45 de lei pentru fiecare contract subsecvent. Însă, dacă va opta pentru cantitatea maximă, atunci va ajunge să scoată din conturi 3.963.600 de lei (peste 795.000 de euro), fără TVA, adică 1.981.800 de lei, fără TVA, pentru fiecare dintre cele două contracte sebsecvente. Însă, aceste cantităţi se referă doar la sumele minime şi maxime, RAADPFL având posibilitatea să comande orice cantitate care se încadrează între cele două.
Regia a stabilit şi câteva condiţii de care trebuie să ţină cont firmele participante. Piatra spartă trebuie să aibă o granulaţie cuprinsă între 0 – 63 mm şi să provină din rocă de munte calcaroasă. De asemenea, agregatele trebuie să provină din roci stabile (nealterabile la aer, apă sau îngheţ). Acestea nu trebuie să conţina corpuri străine vizibile (bulgări de pământ, cărbune, lemn, resturi vegetale) sau elemente alterate. Contractul mai presupune ca preţul să includă livrarea produselor. Firmele care vor să încheie un astfel de contract cu regia craioveană pot depune ofertele până pe 15 martie. Vor urma apoi evaluările, iar după 15 mai va fi desemnat câştigătorul.
Încă o liciaţie în desfăşurare pentru materiale de construcţii funerare
RAADPFL mai are în desfăşurare în SEAP încă o licitaţie prin care vrea să semneze acord-cadru pentru furnizarea de materiale pentru construcţii funerare. Acesta a fost împărţit pe cinci loturi, fiecare pentru câte un tip de material de construcţie. Regia a estimat şi care ar fi costurile pentru fiecare lot în parte. Valoarea totală estimată a contractului este de 1.045.302 de lei, fără TVA (peste 210.000 de euro). Primul lot, care poate avea cea mai mare valoare, se referă la achiziţionarea de bolţari din beton mari . Pe aceştia, RAADPFL va plăti până la 355.687 de lei, fără TVA. Lotul doi este reprezentat de cumpărarea unor bolţari din beton mici. Aceştia pot costa RAADPFL-ul până la 56.160 de lei, fără TVA.
Pe lotul trei se pot cheltui maximum 108.635 de lei, fără TVA, pentru cumpărarea de plasă din sârmă. Pe locul doi ca valoare se află lotul patru. Prin intermediul acestuia se vor cumpăra saci de ciment, care pot costa până la 349.320 de lei. Ultimul lot se referă la achiziţia de cărămizi, a căror valoare nu poate depăşi 175.500 de lei, fără TVA. Instituţia a menţionat şi două aspecte obligatorii pentru firma care va câştiga contractul. Astfel, ofertantul trebuie să pună la dispoziţie o autobasculantă care poate fi manevrată şi basculată pe aleile înguste ale cimitirelor din Craiova, administrate de RAADPFL. De asemenea, firma care va câştiga contractul va trebui să asigure transportul tuturor materialelor solicitate de regie în timpul acordului-cadru.
Citeşte şi: Micul Vladimir şi lupta pentru viaţă! Are nevoie de noi ca să continue