3.4 C
Craiova
duminică, 19 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăLocalDoljSCJU investește până la 6,6 milioane de euro pe materiale și consumabile pentru Clinica de Cardiologie

SCJU investește până la 6,6 milioane de euro pe materiale și consumabile pentru Clinica de Cardiologie

Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Craiova vrea să se asigure că, în următorii doi ani, va avea toate cele necesare Clinicii de Cardiologie, și a publicat în SEAP un megacontract prin care va cumpăra 64 de tipuri de materiale sanitare și consumabile. Dacă se va solicita cantitatea maximă de produse stipulată în contract, SCJU Craiova poate ajunge să plătească până la 6,6 milioane de euro, fără TVA.

Acord-cadru valabil doi ani

Contractul pus la bătaie de SCJU Craiova este, de fapt, un acord-cadru care va fi valabil timp de doi ani și prin intermediul căruia unitatea medicală va fi alimentată constant, în funcție de solicitări, cu diverse materiale sanitare și consumabile speciale pentru Clinica de Cardiologie. Acordul-cadru este unul destul de complex, fiind vorba despre 64 de tipuri de produse, fiecăruia dintre acestea fiindu-i atribuit câte un lot. Așadar, vorbim despre 64 de loturi pentru care spitalul va semna contracte cu o firmă sau mai multe pentru achiziționarea produselor.

Valoarea minimă estimată pentru întregul acord-cadru a fost stabilită la 246.810 de lei, fără TVA, iar valoarea mximă poate ajunge la 33.058.690 de lei, fără TVA. Cu alte cuvinte, unitatea medicală este obligată prin contract să comande un număr de produse care să atingă valoarea minimă, dar poate ajunge, desigur, să solicite orice cantitate de materiale, dar a cărei valoare să nu fie mai mare decât cea maximă estimată în contract.

Ce materiale sanitare și consumabile vrea să cumpere SCJU Craiova

Printre materialele pe care SCJU Craiova vrea să le asigure Clinicii de Cardiologie se numără seturi introductoare abord femural, seturi introductoare abord radial, teci armate metalic pentru proceduri intervenționale, ghid diagnostic lung teflonat cu vârful drept sau în J, diverse alte ghiduri, mai multe tipuri de catetere, seturi de diagnostice, tuburi conexiune, ace puncție femurală, seturi de proceduri, sisteme de compresie, sisteme de închidere percutanată, ghiduri angioplastie, diverse tipuri de stenturi coronariene, sonde, stenturi periferice, seturi câmpuri angiografie, filtre de protecție pentru proceduri intervenționale, sistem preconectat cu freză și dispozitiv de înaintare pentru rotablație, dispozitiv de preluare a funcției ventriculare, sistem de închidere puncție femurală prin sutură.

De departe materialul pe care se pot plăti cei mai mulți bani este ghidul pentru diagnostic lung teflonat cu vârful drept sau în J. Suma minimă stabilită pentru acest tip de produs este de 520 de lei, însă cea maximă este de 3,9 milioane de lei, fără TVA. Următoarele pe lista celor mai costisitoare produse sunt stenturile coronariene (DES) eliberatoare de substanță activă zotarolimus. Acestea pot ajunge să coste 2.025.000 de lei, fără TVA. Dispozitivele de preluare a funcției ventriculare au fost și ele estimate la un preț maxim de 1,7 milioane de lei, fără TVA.

Stenturile acoperite cu substanță activă pentru ocluzii coronariene cronice pot costa maximum 1,55 milioane de lei. De asemenea, stenturile coronariene (DES) eliberatoare de substanța activă pentru vase mari au fost și ele estimate la un preț maxim de 1,46 de milioane de lei. Cateterele pentru litotriție intracoronariană ,,shockwave” au fost estimate la maximum 1,25 de milioane de lei, iar cele pentru aspirație trombi intraluminali, la1,19 milioane de lei, fără TVA. Și baloanele acoperite cu substanță activă sirolimus pot costa până la 1,1 milioane de lei, fără TVA.

Clinica de Cardiologie are din ce în ce mai mulți pacienți

Reprezentanții spitalului spun că aceste materiale vor îmbunătăți calitatea actului medical în cadrul Clinii de Cardiologie, iar pacienții vor beneficia de cele mai bune condiții de tratament, mai ales că numărul acestora a crescut foarte mult în ultimii ani. „După achiziționarea produselor elaborate mai sus, autoritatea contractantă va beneficia de îmbunătățirea calității rezultatelor activităților desfășurate în practica medicală, eficientizarea procesului de ocrotirea sănătăţii populaţiei prin intermediul unui act medical sigur și asigurarea celor mai bune condiții de tratare a pacienților prin utilizarea materialelor sanitare, indubitabil de cea mai bună calitate. Astfel, profesioniștii implicați în girarea sănătății pacienților își vor exercita munca, fără compromiterea activității medico-chirurgicale. Pacienţii au dreptul la îngrijiri medicale de cel mai înalt profesionalism de care societatea dispune, în conformitate cu resursele umane, financiare şi materiale.

Tratamentul intervențional al pacienților cu afecțiuni cardiovasculare atât acute, cât și cronice, este esențial pentru o desfășurare normală a Clinicii de Cardiologie. Adresabilitatea pacienților către Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova în vederea efectuării procedurilor de cardiologie intervențională este într-o continuă creștere, acesta fiind unica unitate sanitară din regiunea Olteniei în care procedurile respective pot fi efectuate. În ultimii 5 ani, numărul procedurilor a fost într-o continuă creștere, asigurarea de materiale corespunzătoare fiind esențială pentru o bună desfășurare a activității medicale în condiții de siguranță“, a specificat unitatea medicală în caietul de sarcini al contractului scos la licitație.

Firmele care pot pune la dispoziție materialele solicitate de SCJU Craiova își pot depunde ofertele în cadrul acestei licitații până pe 3 aprilie 2024.

Citește și: Casa Memorială Elena Farago din Craiova va fi renovată cu peste 4,5 milioane de lei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS