-1.3 C
Craiova
luni, 23 decembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalLa Casa de Pensii Dolj, sala de aşteptare este sub o copertină, în curtea instituţiei

La Casa de Pensii Dolj, sala de aşteptare este sub o copertină, în curtea instituţiei

Unii craioveni care trec pragul Casei de Pensii Dolj se plâng de faptul că sunt ţinuţi afară, în frig, atunci când vin să depună diverse documente la această instituţie. Aceştia sunt nemulţumiţi de faptul că nu li se permite accesul în incinta instituţie, aşa cum se făcea cu ani în urmă. Ei spun că afară este frig, aşteaptă sub o copertină şi depun actele către registratură la un ghişeu, la fereasta clădirii care adăposteşte Casa de Pensii.


„Pensionarii trebuie să aştepte în frig, la coadă la un ghişeu de la care functionarul public le vorbeste si unde le primeşte documentele printr-un „geam de plastic” ca pe timpul pandemiei. Asta, indiferent dacă pensionarul are nevoie de un răspuns la vreo întrebare sau trebuie să stea la rând să depună nişte acte. Pandemia s-a încheiat şi că toate instituţiile publice îşi primesc acum cetăţenii în interiorul clădirii. Aici, la pensii, stăm afară în frig. Nu este un chioşc de unde se cumpără covrigi.Este o instituţie de la care pensionarii aşteaptă soluţii pentru rezolvarea problemelor lor. În plus, unele persoane care trebuie să completeze documente au ajuns să le întocmească pe băncile de piatră din zona pietonala de vizavi de instituţie”, se plânge un pensionar.

Sala destinată publicului transformată în birouri

Directorul instituţiei, îi roagă pe craiovenii care au în această perioadă tangenţă cu Casa judeţeană de Pensii să fie înţelegători. Instituţia trece printr-o perioadă încărcat din punct de vedere al activităţii. Din această cauză, sala destinată publicului s-a transformat în birouri pentru angajaţi.

„Să vă explic. De doi ani de zile suntem în procesul de evaluare al dosarelor de pensii, în vederea recalculării care va avea loc pe noua lege de la 1 septembrie. Am angajat 30 de persoane pe perioadă determinată pentru a efectua aceste operaţiuni. Noi stăm într-o clădire groaznică. Am amenajat birouri pentru aceşti angajaţi în sala de public. Nu mai avem nici o sală pentru public. Am modificat programul cu publicul de la 08.00 -16.00. Toate dosarele care nu presupun documente originale se trimit şi online. Ei vin foarte mulţi la ora 07.00 sau 08.00, acum la 16.00 nu mai este nimeni, săs olicite informaţii sau să depună documente la ghişeu. Nu poate nimeni să preia 20 de persoane deodată. Orice probleme are, oricine mă poate apela şi pe mine, îmi pot trimite diverse adrese şi pe WhatsApp. Sunt persoane care vin fără nici un rost. Ei trebuie să înţeleagă că pentru recalculare trebuie să vină după data de 1 septembrie. Avem un aflux de documente…ceva de neimaginat. Eu îi înţeleg şi încerc să vorbesc cu toţi care îmi cer informaţii. Pentru protecţie, am amenajat o copertină, în fapt nu noi, proprietarul. Nu deţinem acest imobil şi nu putem face investiţii şi modificări. Noi şi în birouri stăm ca sardinele, de exemplu sunt 50 de persoane într-un birou şi trecem printre culoare de dosare. Se lucrează de dimineaţa până seara la 22.00. Din păcate, nu avem posibilitate să le punem la dispoziţe acea sală destinată publicului”, a precizat directorul CJPDolj, Daniela Licu.

Casa de Pensii reabilitată de CNI

Aceasta a mai spus că peste doi ani, instituţia se va muta într-o nouă locaţie, în fapt în clădirea pe care este proprietar de drept. Aceasta va fi reabilitată prin CNI. Atunci pensionarii şi persoanele care vor ajunge la Casa de Pensii vor beneficia de o sală destinată publicului. Din 2012, Casa de Pensii Dolj plăteşte chirie pentru clădirea în care îşi desfăşoară activitatea.
În luna februarie 2024, Casa Națională de Pensii Publice, prin reprezentantul său a semnat Ordinul pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Reparații capitale, consolidare, modernizare, dotare și extindere la sediul Casei Județene de Pensii Dolj, municipiul Craiova, județul Dolj”. Ca urmare, Casa de Pensii Dolj se va putea muta într-un nou sediu, unde nu va mai plăti chirie. Este vorba despre clădirea în care a funcţionat Policlinica 2. Imobilul situat în B-dul Nicolae Titulescu nr.6 (fosta Policlinică nr.2) era de fapt Casa de Asigurări Sociale a Pensionarilor încă din perioada interbelică

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS