20.9 C
Craiova
vineri, 23 august, 2024
Știri de ultima orăLocalPeste 147 de mii de euro, distracţia de Zilele Craiovei. Cântă Smiley, Theo Rose, Vlăduţa Lupău şi Rapsozii Maramureşului

Peste 147 de mii de euro, distracţia de Zilele Craiovei. Cântă Smiley, Theo Rose, Vlăduţa Lupău şi Rapsozii Maramureşului

Primăria Craiova este dispusă să plătească 734.188 de lei fără TVA ( adică 147.688 de euro) pentru organizarea spectacolelor din acest an cu ocazia Zilelor Craiovei. Evenimentul aflat la cea de-a 27 aniversare se va desfăşura pe parcursul a trei zile, 31 mai- 02. iunie 2024.

Firma care va câştiga licitaţia derulată de municipalitate pentru atribuirea serviciilor de organizare are sarcini clare în ceea ce priveşte alegerea artiştilor care vor urca pe scenă şi a prezentatorilor evenimentului.
Primăria Craiova va alege oferta cu cea mai bună calitate care vine cu o listă lungă de solicitări pentru a atrage și turiști. Fiind unul dintre cele mai aşteptate evenimente de către craioveni pentru petrecerea timpului liber şi pentru distracţie.

Se caută organizator pentru Zilele Craiovei

Autorităţile locale din Bănie au lansat, în aceste zile, procedura de achiziţie publică pentru organizarea celei de-a 27-a ediţii a Zilelor Municipiului. Aşa cum spuneam, pentru contractul care are ca obiect serviciile de organizare, primăria este dispusă să cheltuiască din bugetul local suma de 734.188 de lei fără TVA (valoarea estimată), adică peste 147 de mii de euro în total, criteriul de atribuire fiind „cel mai mic preţ“.
Ofertele se primesc până la data de 26.03.2022. Firma care va obţine contractul urmând să se ocupe de promovarea evenimentului, de serviciile de scenotehnică şi de prezentar, care vor fi organizate în perioada 31.05.- 02.06. 2024, dar şi de sistemele profesionale de sunet şi lumini, după cum se menţionează în caietul de sarcini.

Care sunt artiştii care ar putea concerta în Piaţa „Mihai Viteazul“

Prin caietul de sarcini întocmit, municipalitatea oferă firmei care va câştiga licitaţia o listă cu numele artiştilor care ar urma să cânte în cele două zile de spectacole. La eveniment ar urma să participe: Theo Rose , Smiley, Vlăduţa Lupău şi Rapsozii Maramureşului, Maria Dragomiroiu, Alexia, The Players, Bere Gratis.

Totodată în perioada 31 mai-02 iunie vor mai urca pe scenă angajaţi din cadrul unor instituţii de cultură din Craiova, cum ar fi: Teatrul pentru Copii şi Tineri Colibri, Filarmonica Oltenia, Opera Română, Şcoala populară de Arte şi Meserii Cornetti, Asociaţia Open Your Heart, Ansamblul Maria Tănase şi invitaţii lor. Spectacolele vor avea loc, vineri, în intervalul 17.00 şi 23.00, sâmbătă între 18.00 şi 23.00 şi duminică între 18.30 şi 23.00.

Zilele Craiovei

De la Vlăduţa Lupău la Smiley

În data de 31 mai 2024, spectacolul va fi susţinut de Vlăduţa Lupău şi Rapsozii Maramureşului, iar în data de 02.06.2024, urcă pe scenă Theo Rose şi Smiley. Ca să fie sigură că aceşti artişti ajung la eveniment, administraţia locală craioveană a trecut în caietul de sarcini obligativitatea unui acord semnat de artişti sau reprezentanţii acestora.

În contract mai sunt trecute şi alte clauze cum ar fi: „În situaţii obiective de neprezentare, cazuri de forţă majoră, se va oferi un artist similar ca preţ şi notorietate ca cel înlocuit, numai cu acordul autorităţii contractante”.

Tot în caietul de sarcini se mai arată că prezentatorul trebuie să fie unul de notorietate locală.
În acelaşi cost intră şi montarea scenei, echipamentele de lumini şi sunet. De asemenea, partea de publicitate locală cade tot în sarcina organizatorului. Acesta trebuie să asigure publicitatea evenimentului. Prestatorul trebuie să pună la dispoziţia primăriei fotografii şi teasere cu artiştii pentru promovarea evenimentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS