21.7 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLucrări eşuate la Unitatea Militară de pe strada Înclinată. A fost reluată licitaţia pe mai bine de 11 milioane de euro

Lucrări eşuate la Unitatea Militară de pe strada Înclinată. A fost reluată licitaţia pe mai bine de 11 milioane de euro

Unitatea Militară Bucureşti a repus la licitaţie, zilele trecute, lucrările de execuție ale sediului Unităţii Militare 0676, aflate pe strada Înclinată din Craiova. După un contract eşuat, care fusese semnat încă din 2017, lucrările ar putea fi reluate undeva în toamna acestui an.

Contract de peste 56 de milioane de lei

Şantierul pentru viitorul sediu al Unităţii Militare 0676 din Craiova se zbate de ani de zile să iasă la lumină, însă lucrările sunt departe de a fi finalizate. Asta după ce contractul iniţial pentru acest proiect, care fusese semnat în 2017, a fost reziliat la începutul anului trecut. Aşadar, aproape şase ani în care au fost realizate destul de puţine lucrări pe şantierul de pe strada Înclinată, nr.1, din Craiova. Acum Unitatea Militară Bucureşti vrea să găsească o firmă serioasă, care să ducă lucrările la bun sfârşit. Aşa că a reluat procedurile de licitaţie şi pune la bătaie suma de 56.070.379 de lei, fără TVA (peste 11,2 milioane de euro).

„Scopul investiţiei îl reprezintă asigurarea capacităţilor operaționale și funcţionale pentru desfăşurarea în mod adecvat a activităţilor specifice Unității Militare 0676 Craiova într-un nou sediu, care urmează a fi edificat pe un teren intravilan aflat în domeniul public al statului şi în administrarea Serviciului Român de Informaţii, precum și executarea branşării clădirilor proiectate la utilităţile prezente în vecinătatea incintei, astfel încât să corespundă necesităţilor beneficiarilor şi să respecte parametrii optimi privind cerinţele esenţiale din punct de vedere al calităţii. Lucrările de investiţii constau din edificarea unui sediu nou pentru Unitatea Militară 0676 Craiova pe terenul situat pe strada Înclinată, la nr. 1. Terenul are o suprafață de 8.333 metri pătraţi“, se menţionează în caietul de sarcini.

Ce lucrări au fost făcute şi ce ar mai fi de realizat la Unitatea Militară

În documentaţia publicată de Autoritatea Contractantă au fost specificate lucrările realizate în cei aproximativ şase ani de la semnarea şi până la rezilierea contractului iniţial. „La data de 25.01.2023, Unitatea Militară 0929 București a reziliat Contractul de execuţie de lucrări pentru obiectivul: “Sediu nou UM 0676 Craiova” nr. 21, din 29.12.2017.

La data rezilierii contractului de lucrări, stadiul lucrărilor propuse este după cum urmează: Pavilion administrativ – sunt executate aproape în totalitate lucrările de structură cât și o parte din lucrările de arhitectură reprezentate de zidărie; Garaj autospeciale+magazii+sala pregatire fizica+vestiare – sunt executate aproape în totalitate lucrările de structură cât și o parte din lucrările de arhitectură reprezentate de zidării; Spaţiu recreațional tip terasă cu chioșc – nu sunt executate lucrări; Punct control acces secundar – nu sunt executate lucrări; Teren sport – nu sunt executate lucrări; Cabinet medical+sediu ACMMR – sunt executate aproape în totalitate lucrările de structură cât și o parte din lucrările de arhitectură reprezentate de zidărie; Drumuri si platforme – nu sunt executate lucrări“, este specificat în documentaţia publicată în SEAP de UM Bucureşti.

Aşa arată acum Unitatea Militară 0676
Aşa arată acum Unitatea Militară 0676

Când ar trebui să fie finalizate lucrările

Potrivit procedurii din cadrul acestei licitaţii, firmele interesate să obţină contractul trebuie să îşi depună ofertele până la data de 22 mai, iar criteriul principal de atribuire este „Cel mai bun raport calitate – preţ“. Apoi vor urma etapele de evaluări ale firmelor ofertante, care vor fi finalizate după jumătatea lunii august. Dacă nu vor exista contestaţii, cel mai probabil în luna septembrie a acestui an va fi semnat contractul de continuare a lucrărilor pentru sediul Unităţii Militare aflate pe strada Înclinată din Craiova.

Termenul maxim pentru finalizarea lucrărilor aferente realizării obiectivului de investiții este de 18 luni de la emiterea Ordinului administrativ de începere a execuției lucrărilor. Acest lucru înseamnă că sediul unităţii militare, unde nu mai există nicio mişcare de multă vreme, ar trebui să fie finalizat în toamna anului 2026. De menţionat că lucrările nu se fac din bani europeni, ci din fonduri naţionale.

Citeşte şi: Primăria Craiova vrea studiu de trafic în cazul tramvaielor din oraş. Firma care se ocupă, „abonată“ la contracte cu primăriile

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS