15.6 C
Craiova
joi, 4 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCEO a încheiat opt contracte de vânzare a energiei electrice

CEO a încheiat opt contracte de vânzare a energiei electrice

Complexul Energetic Oltenia a vândut, în data de 16 mai, opt pachete de energie electrică bandă. Toate sunt cu livrare fizică în luna iunie. Cinci sunt pentru energie la o putere de 5 MW și trei pentru 10 MW.

Producătorul de energie din Oltenia a scos energia electrică la vânzare la un preț de 335 de lei/MWh. CE a vândut fiecare pachet scos la vânzare, la prețuri cuprinse între 370 și 396 de lei/MWh, pe fondul unei concurențe destul de mari venită din partea cumpărătorilor. Prețurile au fost mai mari, pe unitate, pentru pachetele de energie la o putere de 10 MW, conform bugetul.ro.

Cei care au cumpărat au fost PPC Energie, Energy Distribiution Services, Getica 98, Next Energy, Renovatio, dar și distribuitorul DEER, parte a grupului Electrica. CE Oltenia are operaționale patru grupuri de 330 MW la Rovinari și Turceni, iar un grup este în oprit în rezervă tehnică, putând fi pornit doar în anumite condiții la dispoziția Ministerului Energiei.

Sebastian Burduja, ministrul Energiei: Instituția lucrează la un act normativ pentru introducerea rezervei de capacitate

În luna aprilie, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a spus că instituția lucrează la un act normativ pentru introducerea rezervei de capacitate, un mecanism prin care ar urma să fie plătită disponibilitatea unor grupuri energetice pentru ca acestea să producă atunci când e nevoie de ele, care ar putea prelungi durata de exploatare a centralelor pe cărbune.

„După discuțiile pe care le-am avut cu sindicatul și mai ales cu conducerea executivă a Complexului Energetic Oltenia, concluzia a fost că avem nevoie de acest mecanism, al rezervei de capacitate. Știți cum funcționează. Asta înseamnă să fii cu arma la picior și să poți să pornești grupuri energetice în momentul în care este nevoie de ele”, a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja, citat de bugetul.ro.

Citește și: Un bărbat care circula pe scuter, lovit de o autoutilitară la Rovinari

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS