20.3 C
Craiova
vineri, 28 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPolițiștii rutieri doljeni au dat peste 200 de amenzi și au suspendat permisele a 51 de șoferi

Polițiștii rutieri doljeni au dat peste 200 de amenzi și au suspendat permisele a 51 de șoferi

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj au continuat, în ultimele 48 de ore, acțiunile pentru siguranţa traficului rutier şi prevenirea accidentelor de circulaţie.

Cu această ocazie, au fost folosite aparatele radar, aparatele etilotest şi aparatele drugtest, pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau aleg să conducă vehicule sub influenţa alcoolului sau a substanţelor interzise.

În cadrul activităţilor desfăşurate au fost legitimate și verificate peste 430 de persoane, fiind controlate și aproximativ 410 autovehicule, iar pentru neregulile constatate polițiștii au aplicat peste 200 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 30.000 de lei.

Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 51 de conducători auto. Acestora le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii.

De asemenea, au fost oprite din a circula pe drumurile publice 3 autovehicule care nu prezentau siguranță în trafic. Astfel, certificatele de înmatriculare ale celor 3 autovehicule au fost retrase până la remedierea problemelor constatate.

Șoferi depistați, la volan, sub influența substanțelor psihoactive

În noaptea de 31 spre 1 iunie a.c., ora 00.12, polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova au depistat un tânăr de 33 de ani, din municipiul Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe strada Împăratul Traian.

În cursul zilei de 31 mai a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Segarcea au depistat un alt tânăr de 30 de ani, din comuna Cerăt, în timp ce conducea un autoturism pe strada Troiței, din conuna Cerăt.

În urma testării celor doi tineri cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că acestea nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoanele fiind conduse la o unitate medicală, pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În ambele situații, poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Șoferi depistați, la volan, sub influența alcoolului

Noaptea trecută, ora 01.20, polițiști din cadrul Secției nr. 10 Poliție Rurală Poiana Mare au depistat un bărbat de 52 de ani, din comuna Ghidici, în timp ce conducea un autoturism pe DN 55A, din comuna Ghidici.

Întrucât prezenta halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0.71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În noaptea de 31 spre 1 iunie a.c., ora 01.54, tot Secția nr. 10 Poliție Rurală Poiana Mare a depistat un tânăr de 32 de ani, din comuna Piscu Vechi, în timp ce conducea un autoturism pe strada Blănăriei din localitate.

Și acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0.99 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele situații, s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe.

Șofer depistat la volan fără permis de conducere și sub influența alcoolului

În cursul zilei de 31 mai, ora 18.24, poliţiști din cadrul Secţiei nr.15 Poliţie Rurală Filiași au fost sesizați cu privire la faptul că pe strada Dăogarilor, din localitate a avut loc un eveniment rutier.

Polițiștii deplasați la fața locului au constatat faptul că tânărul de 30 de ani, din comuna Grecești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Dăogarilor ar fi pierdut controlul direcției de deplasare, intrând în șanțul de colectare a apelor pluviale.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 1.11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Citește și: Un mort și un rănit grav după ce un șofer nu a acordat prioritate și a intrat în coliziune cu o motocicletă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS