Câteva picături de apă potabilă, atât primesc în zilele călduroase unele localităţi din Dolj. Deşi locuiesc în localităţi mari ale judeţului, mii de localnicii au rămas pe uscat.
Tot mai multe localităţi din Dolj au probleme cu apa potabilă. În comune precum, Șimnicu de Sus, Segarcea, Dăbuleni.
şi lista poate creşte în viitor, populaţia primeşte apă cu picătura. Compania de Apă Oltenia (CAO) a restricţionat furnizarea apei potabile pentru că localnicii o folosesc la irigatul culturilor din propriile gospodării. Ţăranii au renunţat la fântâni sau la puţurile forate pentru că este mai comod să folosească apa de la robinet, uitând că în acest fel lasă întreaga comunitate fără apă.
„Pe lângă temperaturile ridicate din ultima perioadă, utilizarea excesivă a apei din reţelele de distribuţie în mod necorespunzător, respectiv la udarea grădinilor, spațiilor verzi sau umplerea diverselor recipiente, duce la scăderea debitului şi diminuează eforturile de asigurare a serviciilor în condiţii optime.”, spun reprezentanţii CAO
CAO: „Apa este folosită la udat”
Acest lucru se întâmplă în fiecare vară pentru că, spune CAO, operatorului de apă şi canal, localnicii folosesc în mod excesiv apa potabilă.
Afectaţi de nenorocire localnicii îşi arată nemulţumirea, spunând că:
În ciuda celor vehiculate de CAO, cum că apa potabilă este folosită la udarea culturilor, cetăţenii au altă variantă.
Acesta face referire la Masterplanul de apă şi canal, unde valoarea investiţiei a fost de 6.123.098 euro fără tva. în comuna Şimnicu de Sus.
Pe Masterplanul de apă şi canal a fost prinsă şi comuna Dăbuleni, rămasă acum pe uscat. De exemplu, în oraşul Dăbuleni valoarea investiţiei se ridică la 8.989.098 de euro fără tva pentru extinderea reţelei de apă şi canalizare.
În Segarcea seacă izvoarele
Nici edilii din aceste localităţi nu sunt prea împăcaţi cu această situaţie, dar toată comunitatea este la mâna CAO.
În concluzie, temperaturile ridicate care se preconizează că se vor înregistra în zona de sud a ţării vor da mari bătăi de cap populaţiei, dacă nu-şi chibzuieşte consumul de apă. Revenirea la vechile fântâni ar fi, în acest caz, o soluţie optimă pentru culturile din propriile gospodării.