32.8 C
Craiova
sâmbătă, 29 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCinci ordine de protecție emise într-o zi de polițiștii gorjeni

Cinci ordine de protecție emise într-o zi de polițiștii gorjeni

Polițiștii gorjeni au emis marţi cinci ordine de protecție în patru cazuri de violență în familie.

Doi soţi s-au bătut cu palmele şi cu bastoanele

Astfel, polițiști din cadrul Poliției Orașului Novaci au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la izbucnirea unui conflict între doi soți din comuna Bumbești Pițic.

Din primele verificări efectuate la fața locului de polițiști din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Novaci și Poliției Orașului Novaci care, a reieșit faptul că, pe fondul geloziei și al consumului de alcool, doi soți, o femeie în vârstă de 73 de ani și un bărbat, în vârstă de 76 de ani, s-au agresat reciproc, lovindu-se cu palmele și bastoanele de care se foloseau pentru a se deplasa, provocându-și reciproc echimoze și contuzii la nivelul feței și corpului.
Aceștia au refuzat intervenția unui echipaj al ambulanței.
A fost întocmit formularul de evaluare a riscului ocazie cu care s-a stabilit că există risc iminent de producere a unei infracțiuni, fiind emise două ordine de protecţie provizorii, unul împotriva celuilalt, fiindu-le interzis să se apropie unul de celalalt la o distanță de 100 metri.
S-a întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracţiunilor de violență în familie.

Un bărbat şi-a ameninţat mama, fiul şi pe concubina acestuia

De asemenea, în seara zilei de 25 iunie, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Motru au fost sesizați prin apel 112 de către un bărbat, în vârstă de 54 de ani, din Mătăsari, cu privire la faptul că are un conflict cu membrii familiei.
Din primele verificări efectuate de polițiștii ajunși la fața locului, a reieșit faptul că pe fondul consumului de alcool, bărbatul în cauză și-a amenințat mama, fiul și concubina fiului cu acte de violență, fiind de asemenea lovit cu pumnul în zona feței de către fiul său, în vârstă de 29 de ani.
S-au întocmit formulare de evaluare a riscului, fiind emis ordin de protecție provizoriu față de bărbatul de 54 de ani, acesta fiind evacuat din locuință.
Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de amenințare și violență în familie.

Bărbat ameninţat cu moartea de cei trei fii ai săi

Polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Rovinari au fost sesizați și ei marţi, prin apel 112 de un bărbat, în vârstă de 47 de ani, din comuna Bâlteni, satul Moi, cu privire la faptul că a fost amenințat cu moartea de către fiii săi, unul în vârstă de 23 de ani și ceilalți doi în vârstă de 18 ani.

Din primele verificări efectuate de polițiștii ajunși la fața locului, a reieșit faptul că în timp ce se afla la adresa de domiciliu, bărbatul a fost amenințat cu moartea de către fiii săi, fiindu-i creată o stare de temere.

În cauză a fost completat formularul de evaluare a riscului, din care rezultă că există risc iminent în vederea emiterii unui ordin de protecție provizoriu față de cei trei bărbați.

A fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de amenințare.

Femeie ameninţată de fiul fostului soţ

Totodată, în seara zilei de 25 iunie, polițiști din cadrul Poliției Orașului Novaci a fost sesizați prin SNUAU 112 de către o femeie, în vârstă de 54 de ani, din comuna Polovragi, județul Gorj, cu privire la faptul că are un conflict cu fiul fostului șot.

Din primele verificări efectuate de polițiștii ajunși la fața locului, a reieșit faptul că pe fondul consumului de alcool și a unor neînțelegeri cu privire la dreptul de proprietate, femeia a fost amenințată cu acte de violență și cu incendierea locuinței, de către un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din localitate.

A fost emis ordin de protecţie provizoriu, împotriva bărbatului în cauză, fiindu-i interzis să se apropie de femeie la o distanță mai mică de 10 metri.

A fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare.

Citeşte şi: Bărbatul care şi-a dat foc la apartament după o ceartă cu soţia a fost reţinut

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS