28.4 C
Craiova
duminică, 30 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjIPJ Gorj face anchetă în urma Examenului de Evaluare Națională

IPJ Gorj face anchetă în urma Examenului de Evaluare Națională

Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj a început o anchetă, după ce subiectele la Matematică au fost făcute publice la puțin timp după începerea Examenului de Evaluare Națională.

Vizat este centrul de examen din cadrul Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu.

O verificare face și Inspectoratul Școlar Județean Gorj. Instituția a și solicitat Ministerului Educației înlocuirea comisiei din centrul de examen respectiv.

„Astăzi, 27 iunie 2024, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la o unitate școlară din Târgu Jiu, ar fi avut loc un incident, pe timpul desfășurării probei scrise la matematică, din cadrul Evaluării Naționale.

Din primele verificări efectuate, polițiștii au constatat faptul că, în spațiul public, ar fi apărut subiectele de la matematică, iar acestea ar fi fost transmise de la un Centru de Evaluare din municipiul Târgu Jiu.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice”, conform IPJ Gorj.

Citește și: Copil de un an, accidentat mortal de tatăl său în curtea casei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS