19.5 C
Craiova
miercuri, 3 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAnchetă a IPJ Gorj după ce subiectele de la Bacalaureat au fost făcute publice în timpul examenului

Anchetă a IPJ Gorj după ce subiectele de la Bacalaureat au fost făcute publice în timpul examenului

Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj a început o anchetă la o unitate de învățământ din Târgu Jiu, după ce subiectele de la proba scrisă la Limba și literatura română au fost făcute publice în timpul examenului.

Subiectele au apărut pe internet la numai câteva minute după începerea probei. S-a întâmplat la Liceul „Ion Mincu” din Târgu Jiu. Și Inspectoratul Școlar Județean Gorj a trimis o echipă în zonă pentru a face verificări.

„Vorbim despre o fraudare a primei probe a examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024, prin fotografierea și distribuirea subiectelor de Limba și literatura română. Comisia județeană a examenului de Bacalureat s-a deplasat la centrul de examen pentru analizarea situației și stabilirea măsurilor, conform legislației în vigoare”, a declarat Ionuț Catrina, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Se presupune că un elev ar fi fotografiat subiectele și le-ar fi trimis. Se fac verificări la înregistrările video din toate sălile de examen, pentru a fi stabilită persoana care a fraudat examenul.

Subiecte divulgate şi la proba la Matematică de la Evaluarea Naţională

De precizat că IPJ Gorj a deschis un dosar penal și după proba la Matematică la Evaluarea Națională, după ce subiectele au fost divulgate.

„Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la o unitate școlară, din Târgu Jiu, ar fi avut loc un incident, pe timpul desfășurării probei scrise la matematică, din cadrul Evaluării Naționale.
Din primele verificări efectuate, polițiștii au constatat faptul că, în spațiul public, ar fi apărut subiectele de la matematică, iar acestea ar fi fost transmise de la un Centru de Evaluare din municipiul Târgu Jiu.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice”, conform IPJ Gorj.

Citeşte şi: Zeci de persoane rămase fără un loc de muncă protestează la sediul CEO

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS