24.8 C
Craiova
vineri, 5 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalDirectorii unor societăţi ale Primăriei Craiova avansaţi sau maziliţi?

Directorii unor societăţi ale Primăriei Craiova avansaţi sau maziliţi?

Şefii unora dintre societăţile Primăriei Craiova au fost „avansaţi”. După ce şi-au dat demisia, aceştia au plonjat direct la conducerea unor unităţi economice care nu sunt vasale primăriei. Este vorba de directorul Termo Urban, Lorena Voican, care într-o singură zi şi-a dat demisia, dar a şi preluat noua funcţie de director la SE Craiova. Cel de-al doilea demisionar este Adinel Ilinca, plecat de la conducerea RAADPFL la Fabrica de Avioane.

Luna iulie a adus schimbări la vârful unora dintre societăţilor subordonate Primăriei Craiova. Directorii acestora şi-au dat demisia pentru a ocupa alte funcţi de conducere. Cei doi directori demisionari, care au schimbat macazul sunt Lorena Voican, fostă director la Termo Urban şi Adinel Ilinca, fost director la RAADPFL.

Lorena Voican a fost numită la conducerea Termo Urban în anul 2021. În urmă cu trei zile, aceasta şi-a dat demisia, ştiind că va prelua funcţia de conducere la Societatea Electrocentrale Craiova. Ea a fost selectată de către Consiliul de administraţie al societăţii conform prevederilor OUG 109/2011. Voican l-a retrogradat pe Dan Vasile, director cu state vechi la conducerea societăţii. Prin urmare, Voican va ocupa funcţia de director general la SE Craiova, iar Dan Vasile va ocupa funcţia de director de producţie şi mentenanţă. Postul de conducere, rămas vacant la Termo Urban este ocupat temporar de către Alin Medeleţ, nimeni altul decât partenerul de viaţă al Lorenei Voican. Cu alte cuvinte, unul este cu producţia de agent termic, altul cu distribuţia.

Lorena Voican

De la spaţii verzi la avioane

Tot la începutul lunii iulie a fost schimbat şi directorul RAADPFL Craiova, Adinel Ilinca. Acesta şi-a dat demisia din fruntea regiei subordonată Primăriei Craiova pentru a-şi „lua zborul” către Fabrica de Avioane Craiova. Aici, acesta va ocupa funcţia de administrator special. Ilinca a ocupat funcţia de director la RAADPFL în anul 2022, iar în iulie 2024 a renunţat la postul de conducere. Intermiatul este asigurat de către directorul tehnic, Cristian Marinel Grigorie. Surprinzător, funcţia de director tehnic este ocupat temporar de Felician Gabriel Ristea, nimeni altul decât cel care face sculptură în lemn cu drujba.

Adinel Ilinca, directorul RAADPFL Craiova
Adinel Ilinca


„Domnului Adinel Ionel Ilinca i-a încetat contractul de mandat pentru funcția de director general al RAADPFL Craiova cu data de 01.07.2024, prin acordul părților. Consiliul de Administrație al RAADPFL Craiova a dispus luni, 01.07.2024, numirea provizorie, pe o perioadă de 5 luni, a domnului inginer Cristian Marinel Grigorie în funcția de director general și a domnului inginer Felician Gabriel Rizea, în funcția de director tehnic pentru aceeași perioadă.
Totodată, s-a dispus demararea procedurii de selecție pentru posturile mai sus menționate, conform OUG 109/2011 cu modificările și completările ulterioare.Până în data de 30.06.2024, când i-a expirat contractul, Cristian Marinel Grigorie a ocupat funcția de director tehnic la RAADPFL Craiova.
La rândul său, Gabriel Rizea, sculptorul în lemn care înfrumusețează de câțiva ani parcurile Craiovei, deținuse anterior funcția de șef sector Creație/Producție Artă Urbană în cadrul RAADPFL Craiova”, au precizat reprezentanţii RAADPFL Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS