21.7 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Incendiul din Parcul Natural Porțile de Fier s-a extins în patru zile la 40 ha

Mehedinţi: Incendiul din Parcul Natural Porțile de Fier s-a extins în patru zile la 40 ha

Pompierii acționează de patru zile pentru stingerea mai multor focare ale unui incendiu care au izbucnit sâmbătă, pe versanții stâncoși din apropierea localității Svinița. Pentru stingerea focului sunt folosite şi două aeronave Spartan ale armatei.

27 de pompieri din cadrul Detașamentelor Orșova și Drobeta Turnu Severin intervin pentru localizarea și lichidarea unui incendiu care se manifestă la litieră în zona localității Svinița. Focul se manifestă în aria protejată Parcul Natural Porțile de Fier și la litieră, în zona pădurii, dar și la o pădure de pin negru.

Deși pompierii militari au acționat zi lumină, incendiul s-a extins.

Incendiul, întreţinut de mai mulţi factori

Pentru identificarea și stingerea focarelor de incendiu, se acționează pe două sectoare de stingere, fiind constituite echipe mixte formate din pompieri, rangeri ai Parcului Natural „Porțile de Fier”, pădurari și voluntari, care acționează cu ATV -uri, saci stingatori, unelte genistice și prin efectuarea de benzi minerale.

Alături de pompieri, participă o pădurari ai Ocolului Sivilc Orșova și 11 rangeri ai Parcului Natural „Porțile de Fier”.
Intervenția este dificilă din cauza terenului foarte accidentat și a curenților de aer care intrețin arderea, zona fiind greu accesibilă forțelor de intervenție. De asemenea, temperaturile depăşesc zilele acestea 35 de grade.

Conform reprezentanților Romsilva, incendiul s-a fi extins până acum aproximativ 40 hectare.

Pentru stingerea focului sunt folosite şi două aeronave Spartan ale armatei.

Citeşte şi: Bărbat înjunghiat în faţa soţiei de un vecin, pentru o bucată de pământ

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS