22.6 C
Craiova
vineri, 13 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDaniela Barbu a fost numită secretar de stat în Ministerul Muncii

Daniela Barbu a fost numită secretar de stat în Ministerul Muncii

Gheorghiţa Daniela Barbu, fostă prefect al judeţului Dolj, a fost numită secretar de stat la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, printr-o decizie a premierului Marcel Ciolacu, informează Agerpres.

Aceasta îl va înlocui pe Mădălin Cristian Vasilcoiu, care a fost eliberat din funcţie.

Cele două decizii au fost semnate vineri de premier şi publicate în Monitorul Oficial.

Daniela Barbu a mai fost secretar de stat la Ministerul Muncii şi preşedinte al ANOFM

Gheorghiţa Daniela Barbu a demisionat în mai 2022 din funcţia de prefect al judeţului Dolj. La vremea respectivă, presa locală a relata că aceasta a plecat din funcția de prefect pentru că intrase în dispută cu liderii PSD Dolj, după ce s-a grăbit să pună în aplicare o decizie a instanței, semnând ordinul de încetare a mandatului primarului social-democrat din Şimnicu de Sus, Marius Cosmin Dumitru, înainte ca motivarea judecătorului să ajungă la Prefectură.

Marius Cosmin Dumitru a pierdut definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Intergitate (ANI), acuzat fiind de incompatibilitate, astfel că a rămas fără mandatul de primar, conform Hotărârii definitive a ÎCCJ. Prefectul Daniela Gheorghiţa Barbu a semnat ordinul de încetare a mandatului de primar, acțiune criticată de liderii PSD, care considerau că prefectul mai putea trage de timp.

Gheorghiţa Daniela Barbu a mai deţinut în 2018 funcţia de secretar de stat la Ministerul Muncii şi a fost preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Cristian Vasilcoiu a anunţat pe 21 iunie că i s-a retras sprijinul politic şi urmează să fie înlocuit din funcţia de secretar de stat la Ministerul Muncii. El a fost numit în decembrie 2022 la Ministerul şi Muncii şi Solidarităţii Sociale, printr-o decizie semnată de prim-ministrul de atunci, Nicolae Ciucă.

Citește și: Un tânăr a căzut de pe motocicletă după ce o albină i-a intrat în cască

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS