21.7 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Șofer de camion, amendat pentru că modifica datele tahografului

Vâlcea: Șofer de camion, amendat pentru că modifica datele tahografului

Polițiștii Serviciului Rutier din cadrul IPJ Vâlcea au oprit vineri seară, în jurul orei 20.00, pentru control, un camion, pe DJ 678A, în localitatea Mângureni.

La volanul autotutilitarei se afla un bărbat în vârstă de 47 de ani, din localitatea Șelaru, județul Dâmbovița.

În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că acesta avea aplicat pe tahograf un dispozitiv destinat să modifice înregistrările.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoarea totală de 9.000 de lei în conformitate cu prevederile O.G. nr. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora, iar dispozitiv respectiv a fost indisponibilizat.

„Atragem atenția tuturor conducătorilor de autovehicule de transport pasageri și marfă, precum și conducătorilor de autovehicule care se deplasează pe distanțe mari, că oboseala la volan este una din cauzele de producere a accidentelor cu consecințe grave.

Respectați timpii de odihnă, iar dacă simțiți că sunteți obosiți, luați o pauză, pentru repaus și odihnă, în parcările special amenajate!“, transmit oamenii legii.

Citește și: Bărbat băut și fără permis, arestat preventiv după ce a provocat un accident mortal

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS