23.9 C
Craiova
luni, 26 august, 2024
Știri de ultima orăLocalCAO impune noi restricţii de furnizare a apei potabile

CAO impune noi restricţii de furnizare a apei potabile

Câteva picături de apă potabilă, atât primesc în zilele călduroase unele localităţi din Dolj. Deşi locuiesc în localităţi mari ale judeţului, mii de localnicii au rămas pe uscat.


Pe lângă temperaturile extrem de ridicate din ultima perioadă, utilizarea excesivă a apei din reţelele de distribuţie în mod necorespunzător duce la scăderea debitului şi diminuează eforturile de asigurare a serviciilor în condiţii optime.
În acest context, Compania de Apă Oltenia a fost nevoită să instituie noi restricții de furnizare a apei potabile către populație, astfel încât să poată asigura necesarul pentru uz casnic. Vorbim despre toată zona metropolitană, unde, de ieri, apa este oprită pe parcursul nopții, între orele 23.00 și 05.00 pentru refacerea stocurilor. Localitățile afectate sunt Șimnicu de Sus, Cârcea, Podari, Almăj, Ișalnița, Breasta, cartierele Preajba Nouă, din comuna Malu Mare, Șimnicu de Jos, Bariera Vâlcii și zona Centurii de Nord din municipiul Craiova.

În plus, apa se furnizează deja cu program, dimineața și seara, în localitățile Segarcea, Dăbuleni, Bechet, Călărași (cu tot cu satul Sărata), Bârca, iar de miercuri intră și comuna Caraula.
Restricții generate de lucrările pentru firul II avem și pe traseul aducțiunii Isvarna – Craiova, fiind întreruptă alimentarea cu apă potabilă în intervalul orar 23.00 – 07.00. Afectate sunt localitățile de pe traseul aducțiunii, respectiv Câlnic, Telești, Bâlteni, satele Vârț Nou și Vârț Vechi aparținând orașului Rovinari, Plopșoru, Brănești și Țânțăreni din județul Gorj, dar și Brădești, Braloștița, Scaiești, Coțofenii din Față, Coțofenii din Dos, din județul Dolj.

„Facem apel la toţi utilizatorii, atât din Craiova, cât și din celelalte localități aflate în aria de operare, să folosească apa numai pentru consum casnic, deoarece orice consum peste medie va fi resimțit de toți consumatorii branșați la rețeaua respectivă, iar Compania va fi nevoită să ia astfel de măsuri și în alte zone unde apar probleme similare.
Ne cerem scuze pentru disconfortul creat însă apa nu este o resursă inepuizabilă, astfel că folosirea rațională a acesteia este o responsabilitate comună”, se spune în comunicatul CAO.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS