6.2 C
Craiova
vineri, 18 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalCăminul de bătrâni din Craiova vrea să devină prosumator

Căminul de bătrâni din Craiova vrea să devină prosumator

Consilierii locali au votat ieri aprobarea unui studiu de fezabilitate, având ca obiect „Instalarea unei noi capacități de producere a energiei electrice din surse solare cu o capacitate de 140 kW în Căminul pentru persoane vârstnice Craiova”
Valoarea totală a investiției (inclusiv TVA) este de 740.314,25 lei din care C+M (inclusiv TVA): 283.835,23 de lei. Durata estimată de execuţie 12 luni, conform anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre. Pentru realizarea acestui proiect, Căminul pentru persoane vârstnice Craiova a încheiat în data de 25.04.2024 contractul de achiziție publică de servicii nr. 6 cu S.C. CONCEPTYX ENERGY S.R.L., având ca obiect „Instalarea unei noi capacități de producere a energiei electrice din surse solare cu o capacitate de 140 kW în Căminul pentru persoane vârstnice Craiova” (studiu de fezabilitate).

Proiect

Aşa cum se arată în hotărârea de consiliu local:

„Proiectul propune sisteme fotovoltaice care se vor amplasa pe acoperișurile clădirilor Căminului pentru persoane vârstnice din str. Tabaci nr. 3, Craiova, Dolj. Obiectivul general al proiectului constă în producție majorată a energiei electrice din surse regenerabile prin instalarea de noi capacități de producere a energiei din surse regenerabile, contribuind la atingerea obiectivelor asumate de România în cadrul FM, Programul-cheie 1: Surse regenerabile de energie și stocarea energiei. Scopul proiectului: dezvoltarea unei noi capacități de producere pentru autoconsum a energiei electrice din surse regenerabile de energie solară în vederea susținerii unei economii cu emisii scăzute de carbon și atingerii obiectivelor asumate de România în cadrul Planului Național Integrat în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice (PNIESC)”.

Proiectul propune sisteme fotovoltaice care se vor amplasa pe Căminul pentru persoane
vârstnice din str. Tabaci nr. 3, Craiova, Dolj.
Principalele funcții pe care sistemul fotovoltaic le va îndeplini, sunt: captarea energiei solare; transformarea acesteia în energie electrică (curent continuu, tensiune şi curentvariabile); regularizarea energiei electrice (transformarea in curent alternativ cu caracteristici
standard); furnizarea de energie electrica in Sistemul Energetic National (SEN); colectarea de date de profil pentru evaluări superioare ale potențialului energetic.
Panourile fotovoltaice vor fi amplasate pe acoperişurile clădirilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS