21.7 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimăria Craiova a scos la mezat cartierul chinezesc

Primăria Craiova a scos la mezat cartierul chinezesc

La începutul acestei săptămâni, Primăria Craiova a scos la licitaţie concesiunea, pe o perioadă de 49 ani, a terenului în suprafaţă de 38.719 mp și construcțiile (structuri de bloc) aflate în diferite stadii de execuție, situat în Craiova, Str. Caracal, nr. 152. Anunţul a fost publicat pe site-ul primăriei, iar data limită pentru depunerea ofertelor este 08.08.2024.

(Foto: Facebook Craiova Cetatea Banilor Las Vegasul României)

Mai precis, este vorba de cartierul chinezesc, în fapt o parte din terenul pe care acesta ar fi trebuit să se ridice. Firma chinezească a abandonat proiectul şi terenul s-a tot plimbat între primărie şi armată. Este o variantă prin care primăria intenţionează să scoată de la concesionar costurile construcţiilor existente și să-i achite contravaloarea terenului concesionat sub formă de redevenţă anuală stabilită prin contract. În plus, acesta va suporta şi costurile cu autorizaţie de construire, bani care merg tot la bugetul local.
Construcţiile cu vedere spre strada Caracal vor fi terminate de ANL aşa cum s-a stabilit în anul 2018, când agenţia estima că va finaliza 250 locuinţe pentru beneficiarii aparţinând MAN.

Cartierul Chinezesc poate deveni cartier cu locuinţe de serviciu
Cartierul Chinezesc poate deveni cartier cu locuinţe de serviciu

Celelalte vor fi concesionate către un privat contra unei rente anuale de 27.149 de euro

„Concesionarul va acoperi în întregime costurile construcţiilor executate, concesionarul va achita concendentului, în contravaloarea terenului concesionat, o redevenţă anuală stabilită prin contract, ce se face venit la bugetul local, iar în contravaloarea structurilor existente pe teren, concesionarul va transmite în proprietatea MunicipiuluiCraiova, cel puțin un număr de 50 unități locative, compuse din două camere de locuit, cu dependinţele, dotările şi utilităţile necesare. De asemenea, se preconizează atragerea de venituri suplimentare la bugetul local prin încasarea sumelor privind eliberarea Autorizaţiei de Construire şi a sumelor ce vor fi încasate pentru impozitul pe clădiri, după finalizarea construcţiilor”, se arată în HCL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS