6.2 C
Craiova
vineri, 18 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalBicicletele şi trotinetele trimise pe pistă şi în Parcul Tineretului

Bicicletele şi trotinetele trimise pe pistă şi în Parcul Tineretului

Primăria Craiova a decis ca accesul bicicletelor, trotinetelor electrice în Parcul Tineretului să se facă în mod organizat, adică doar pe o pistă amenajată. Şi până la această dată, bicicletele, trotinetele electrice, tricicletele aveau acces în parc, acestea fiind prezente pe toate aleile din parc.

În grădina publică nu a existat nici un traseu marcat, ceea ce le-a permis protagoniştilor de plimbări pe două roţi să folosească atât aleea principală, cât şi aleile adiacente. În parc există un centru de închiriat biciclete şi trotinete, acestea fiind prezente în număr destul de mare pe căile de acces şi aleile destiante plimbării celor care ajung în aici. Prin urmare, autorităţile au înţeles că este vremea ca prevederile Regulamentului să se aplice şi în Parcul Tineretului.

„RAADPFL Craiova a început retrasarea pistei de biciclete și trotinete din Parcul Tineretului, pe aleile secundare, lucrările urmând să fie finalizate în cel mai scurt timp.Astfel, bicicliștii și cei care se plimbă cu trotineta vor avea posibilitatea să circule pe traseele special amenajate și semnalizate în acest sens”, a precizat purtătorul de cuvânt al RAADPFL Craiova.

În ultimii ani şi, cu precădere, în perioada de vară, parcurile Craiovei devin o uriaşă pistă pentru biciclete, trotinete electrice, triciclete. Prezenţa acestora reprezintă însă şi un pericol pentru craiovenii care caută să petreacă momente de linişte şi recreere în parcurile oraşului. O plimbare relaxată se poate transforma într-o secundă într-o problemă destul de serioasă, iar protagoniştii pot ajunge chiar la spital. Astfel de incidente s-au petrecut cu precădere în Parcul „Nicolae Romanescu”. Ultimul eveniment de acest fel a avut loc chiar vinerea trecută când, o femeie de 45 de ani s-a ales cu dosar penal după ce a accidentat o altă femeie, în vârstă de 56 de ani, cu trotineta. Persoana accidentată a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind transportată cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova. În luna aprilie, tot în Parcul „Romanescu” s-a întâmplat un incident similar. Atunci, o fetiţă a fost lovită de o trotinetă apărută ca din senin pe o alee pietonală. Conducătoarea trotinetei electrice a fost preluată de echipajul SMURD, iar copila s-a ales cu o lovitură uşoară la cap.

Regulament

Trebuie menţionat că, în Craiova este interzisă circulaţia trotinetelor electrice în parcuri, cu excepţia pistelor amenajate și marcate în mod corespunzător. Potrivit Regulamentului privind parcurile, grădina botanică, locurile de joacă, locurile de odihnă, grădinile de cartier și terenurile de sport aflate în administrarea RAADPFL Craiova, în parcurile din municipiu este permisă circulaţia trotinetelor electrice, însă doar pe pistele amenajate și marcate în mod corespunzător. Autorităţile locale au modificat articolul 5 din Regulament, inserând în text şi trotinetele electrice.

„Pentru siguranța utilizatorilor, plimbarea pe biciclete și trotinete electrice în parcuri este permisă doar pe pistele amenajate și marcate în mod corespunzător”, se arată în art. 5 alin. (10), după modificare.

Şi alineatul 16 din Regulament are următorul conţinut:

„Este interzis accesul tuturor vehiculelor sau autovehiculelor, cu excepţia bicicletelor, trotinetelor electrice și a celor autorizate (vehicule de serviciu, pentru prestarea de servicii de amenajare şi întreţinere, pentru lucrări de interes public, de intervenţii la reţelele edilitare, pentru aprovizionare), precum şi al celor aflate în misiune”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS