21.7 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljParcul Cernele are undă verde de la Agenția pentru Protecția Mediului

Parcul Cernele are undă verde de la Agenția pentru Protecția Mediului

Parcul Cernele nu are nevoie de studiu de impact asupra mediului, astfel că proiectul poate merge înainte după ce a primit, practic, unda verde din partea Agenției pentru Protecția Mediului Dolj.

APM Dolj spune că proiectul nu supune evaluărilor impactului asupra mediului

„Agenția pentru Protecția Mediului Dolj decide, ca urmare a consultărilor desfășurate în cadrul ședinței Comisiei de Analiză Tehnică din 15.05.2024 și a completărilor înregistrate (…) că proiectul ”Modernizarea infrastructurii verzi- albastre din Municipiul Craiova prin infiintarea Parcului Cernele și amplasare panou temporar de informare si publicitate – constructive provizorie cu durata de amplasare 10 ani” propus a fi amplasat în mun. Craiova, str. Eliza Opran, nr.155B, județul Dolj, nu se supune evaluării impactului asupra mediului”, a transmis APM Dolj în decizia anunțată recent.

Parcul Cernele va fi amenajat pe o suprafață de peste 60000 mp

Terenul pe care urmează să fie amenajat viitorul parc are o suprafaţă de 62584 metri pătrați, fiind în prezent „o zonă degradată, mlăştinoasă, cu terenuri virane”, se arată în documentație.

APM Dolj a emis decizia de încadrare pentru PUZ, în zonă „parc pentru populaţie cu funcţiunile complementare sport, servicii, joacă copii, gospodărire, alei pietonale sau mixte pietonale, biciclism, cu suprafaţa spaţii verzi de 50214 mp”.

Ce amenajări prevede proiectul pentru Parcul Cernele

Principalele intervenţii prevăd amenajarea unui lac prin decolmatarea bălţii existente şi amenajarea luciului de apa pentru agrement si pescuit, amenajarea de spaţii verzi prin curăţirea zonei de vegetaţie spontană existentă, modelarea terenului, plantarea de gazon, mix de pajişti, plante perene, arbori si arbusti, amenajarea unui punct de belvedere cu zonă debarcader, loc de joacă, zonă de sport cu aparate fitness şi amenajarea unui ponton plutitor, cu o zonă destinată pescuitului şi relaxării.

Parcul va fi prevăzut şi cu o pistă de biciclete. 

Loc de joacă acoperit, cu panouri fotovoltaice

Locul de joacă pentru copii va avea o suprafaţă de 450 mp şi va fi acoperit pe toată suprafaţa, pentru a proteja copiii de eventualele condiții meteorologice nefavorabile, se arată în documentaţie. Pe acoperişul acestuia ar urma să fie montate panouri fotovoltaice pentru alimentarea consumatorilor din parc.

Zona de activități sportive va avea o suprafață construită de 208 mp şi va fi prevăzută cu pereți de sticlă rabatabili la exterior, care să permită, de asemenea, utilizarea acesteia și atunci când condiții meteorologice nu sunt favorabile.

Şi zona de deck/debarcader, cu o suprafață construită de 104 mp fiind va fi acoperită.

Perioada de implementare este de doi ani

Valoarea investiţiei este de aproape 20 de milioane de euro, iar perioada de implementare propusă este de 24 de luni. Investiţia propusă, Modernizarea infrastructurii verzi-albastre din municipiul Craiova prin înfiinţarea parcului Cernele, face parte din Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Polului de Creştere Craiova.

CITEȘTE ȘI: IntenCity nu e Enescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS