6.2 C
Craiova
vineri, 18 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalVara salariilor. Șefilor SRL-urilor subordonate Primăriei Craiova le cresc veniturile

Vara salariilor. Șefilor SRL-urilor subordonate Primăriei Craiova le cresc veniturile

Directorii societăților craiovene subordonate Primăriei Craiova și-au croit buzunare mai mari pentru veniturile din 2024, an în care le crește remunerația

“Dreptul” directorilor de la SRL-urile deţinute de Primăria Craiova la un salariu şi mai mare este o prioritate pentru executiv. Salariile acestora nu au mai fost modificate din 2019, când au fost stabilite la nivelul unei remunerații acordate prin lege pentru funcţia de viceprimar. Drept urmare, directorul S.C. Pieţe şi Târguri Craiova S.R.L , cel al SC RAT Craiova și SC Salubritate Craiova primesc din 2019 un salariu de 16.640 lei lunar.

Acum, executivul a decis că directorii societăților subordonate merită un salt salarial în cuantum de 19.300 de lei, vorbim de brut.

Modificările sunt prevăzute în proiecte de hotărâri privind modificarea contractelor de administrare ale celor trei directori de la SRL-urile din subordinea Primăriei Craiova, în sensul majorării salariilor acestora.

Primul pe listă este Marcel Tănăsescu, directorul RAT Craiova. Acesta primește la acest moment un salariu de 16.640 lei, conform unei hotărâri de consiliu din anul 2019. Acesta va mai primi 2.660 de lei în plus la salariul brut.

“Având în vedere că remuneraţia administratorului R.A.T. SRL nu a mai fost majorată din anul 2019, când prin HCL nr. 363/2019 s-a stabilit cuantumul fix de 16.640 lei al remuneraţiei lunare a dlui Tănăsescu Marcel, administrator al R.A.T. SRL şi ţinând cont de faptul că această indemnizaţie este unica formă de remunerare a administratorului, conform contractului de administrare, începând cu data de 01.08.2024 se impune indexarea acestei remuneraţii având în vedere creşterea preţurilor pe piaţă, evoluţia salariului minim pe economie garantat în plată, inflaţia”, se arată în proiectul de HCL. Drept urmare, acesta “în calitate de administrator are dreptul să primească o remuneraţie lunară brută în cuantum de 19.300 lei, care se va plăti din bugetul R.A.T. SRL”, se mai spune în proiect.

Așa cum reiese din proiect, creșterea remunerației se impune din cauza inflației, creșterii salariului minim pe economie, creșterea prețurilor.

Mihai Vlad Butari, directorul general
Mihai Vlad Butari, directorul general și administratorul Salubritate SRL Craiova

Remunerație mai mare și pentru șefii de la Piețe și Salubritate

Proiectele de hotărâre privind modificarea contractelor de administrare ale celor trei directori de la SRL-urile din subordinea primăriei, în sensul majorării salariilor acestora sunt trase la indigou. De aceeași mărire salarială vor beneficia și administratorii altor două societăți subordonate primăriei. Este vorba despre directorul SC Piețe și Târguri, Alin Mărăcine, respectiv directorul SC Salubritate, Mihai Butari.Conform declarației de avere, în anul 2023, Butari a avut un venit de 116.808 de lei. Administratorul SC Piețe și Târguri SRL a avut anul trecut un venit de 117.733 de lei.

Alin Mărăcine
Alin Mărăcine

Aceștia au o remunerație netă de peste 9.700 de lei, iar ca urmare a creșterii vor primi începând cu luna august 1.203 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS