21.7 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalLa Poliţia Locală, şefii se hrănesc mai mult, subalternii mai puţin

La Poliţia Locală, şefii se hrănesc mai mult, subalternii mai puţin

Polițiștii locali din Craiova vor primi, în continuare, normă de hrană. Potrivit unui proiect de hotărâre de Consiliu Local, norma de hrană va fi acordată în perioada iulie-septembrie 2024. Suma este cuprinsă între 48 de lei/zi şi 5 lei/zi. Personalul care ocupă funcţii publice generale şi personalul contractual beneficiază de 36 de lei/zi pentru hrană. Personalul care ocupă funcţii publice specifice de poliţist local şi personalul de conducere beneficiază de 48 de lei/zi pentru norma de hrană. În schimb, personalul poliţiei locale în activitate care lucrează în ture sau schimburi beneficiază doar de 5 lei/zi, numai pe timpul lucrului efectiv în ture sau schimburi.

Când nu se primesc bani pentru hrană

Sunt şi situaţii când angajaţii poliţiie locale nu primesc bani pentru hrană. Conform proiectului HCL acestea sunt următoarele:


„a-concedii reglementate de Ordonanţa de urgenţă nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv a concediului pentru incapacitate temporară de muncă, cu excepţia concediilor medicale pentru accidente de muncă; b- concedii fără plată; c- concedii de studii; d-participarea la cursuri de formare/perfecţionare, în cazul în care i se asigură masa şi beneficiază de diurnă de delegare. e- concedii de maternitate; f-concedii pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de 3ani, respectiv 7 ani, reglementat de Ordonanţa de urgenţă nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, cu modificările şi completările ulterioare; g-pe perioada delegaţiilor, atunci când se acordă diurnă;h-suspendarea raportului de serviciu, respectiv a raportului de muncă”, se spune în proiect.

Poliţia Locală Craiova
Poliţia Locală Craiova

În proiectul de buget al Municipiului Craiova pe anul 2024, sumele repartizate Poliţiei Locale a Municipiului Craiova cuprind suma de 2.255 mii lei, sumă care asigură plata normei de hrană pentru personalul acestei instituţii pentru o perioadă de şase luni din anul calendaristic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS