21.7 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimăria Craiova nu vrea să crească indemnizaţia membrilor CA al CAO

Primăria Craiova nu vrea să crească indemnizaţia membrilor CA al CAO

Primăria Craiova nu acceptă creşterea indemnizaţiei membrilor Consiliului de Administraţie al Companiei de Apă Oltenia. Prin urmare, administraţia locală craioveană îşi va delega reprezentantul care să voteze în Adunarea Generală a Acţionarilor respingerea actualizării remunerației membrilor Consiliului de Administrație.

Compania de Apă
Compania de Apă


Cuantumul indemizaţiei acestora este de 5.168 de lei (brut). Remuneraţia respectivă este fixă şi este acordată lunar, potrivit hotărârii Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor societăţii. Pe lângă indemnizația lunară, membrii Consiliului de Administrație pot primi și o componentă variabilă în cuantum de maximum șase indemnizaţii fixe lunare, acordate în baza hotărârii AGA. De fiecare dată, componenta variabila s-a acordat însă la valoarea maximă.
La începutul acestei luni, S.C. Compania de Apa Oltenia SA a solicitat introducerea pe ordinea de zi a sedinței Consiliului Local al Municipiului Craiova din luna iulie mandatarea reprezentantului Municipiului Craiova, să votezei:

„Aprobarea actualizării remunerației membrilor Consiliului de Administrație al Companiei de Apă Oltenia S.A. și împuternicirea de către AGA a unui reprezentant din rândul acționarilor Companiei pentru semnarea actelor aditionale la contractele de
mandat ce se vor încheia cu membrii Consiliului de Administrație”, se spune în proiectul de HCL.

Cum motivează Primăria Craiova acest refuz?

Din analiza documentelor rezultă faptul că propunerea nu conține avizul Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice ( AMEPIP). De asemenea, AGA trebuie să se asigura, ca la stabilirea indemnizaţiei fixe lunare a fiecărui membru al consiliului de
administraţie sau, după caz, a fiecărui membru al consiliului de supraveghere,aceasta să fie justificată în raport cu îndatoririle specifice, atribuţiile în cadrul unor comitete consultative, cu numărul de şedinţe, obiectivele şi criteriile de performanţă stabilite în contractul de mandat


„În urma analizării notei justificative privind propunerea actualizării membrilor Consiliului de Administrație al Companiei de Apă Oltenia S.A., rezultă o lipsă de motivare în susținerea propunerii de actualizare a indemizației fixe lunară pentru fiecare membru nexecutiv al consililului de administratie în raport cu îndatoririle specifice, atribuţiile în cadrul unor comitete consultative, cu numărul de şedinţe, obiectivele şi criteriile de performanţă stabilite în contractul de mandat.
Având în vedere cele de mai sus, supunem spre aprobare Consiliului Local al Municipiului Craiova proiectul de hotărâre privind mandatarea reprezentantului Municipiului Craiova să voteze, în Adunarea Generală a Acţionarilor Companiei de Apă Oltenia SA, respingerea actualizării remunerației membrilor Consiliului de Administrație”, se spune în proiectul de HCL.


Între membrii Consiliului de Administrare CAO se regăsesc Câmpeanu Adriana, Coandă Tudoriţa, Vintilă Marin, Roşca Marian Ovidiu, Petrişor Mario Pavel, Nuţă Maria, Bonescu Adrian.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS