25.6 C
Craiova
luni, 9 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCinci cazuri de muncă „la negru”, depistate la Târgu Jiu

Cinci cazuri de muncă „la negru”, depistate la Târgu Jiu

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat în ultima săptămână 20 controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă.

Au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 139.000 lei, dintre care 100.000 lei pentru muncă nedeclarată. Pentru neconformitățile constatate în urma controalelor, inspectorii de muncă au dispus 61 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.

Un angajator din domeniul construcțiilor a fost sancționat cu suma de 80.000 lei pentru folosirea în activitate a patru persoane fără încheierea în prealabil a unui contract individual de muncă, acestea fiind depistate pe raza municipiului Târgu Jiu.

Un alt angajator cu domeniu de activitate întreținerea și repararea autovehiculelor a fost sancționat cu suma de 20.000 lei pentru folosirea în activitate a unei persoane fără încheierea în prealabil a unui contract individual de muncă, aceasta fiind identificată pe raza municipiului Târgu Jiu.

Citeşte şi: Trei răniţi după ce un bărbat a dat foc camerei în care se aflau soţia şi cei trei copii

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS