14.5 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalCiorile au determinat primăria să schimbe coşurile de gunoi

Ciorile au determinat primăria să schimbe coşurile de gunoi

Primăria Craiova a decis recent să schimbe coşurile de gunoi din scuarul pietonal de pe strada George Enescu.”La cererea mai multor cetățeni, au fost schimbate coșurile de gunoi din scuarul pietonal de pe strada George Enescu. Am luat această decizie din cauza păsărilor care scoteau deșeurile menajere din vechile pubele și le împrăștiau pe esplanadă, fiind nevoie să salubrizăm zona de mai multe ori pe zi. Aceste noi recipiente sunt mai mari, mai aspectuoase și nu mai pot fi golite de către păsări”, preciza primarul Craiovei, într-o postare pe pagina sa de Facebook.


Această decizie are în spate o întreagă poveste. Cu luni în urmă, tot pe Facebook, apărea o postare prin care se arăta că o parte a scuarului pietonal de pe strada George Enescu este plină cu gunoaie, în mare parte ambalaje provenite de la o anumită şhaormerie din zonă. Nimeni nu şi-a pus problema dacă aceste resturi au ajuns vreodată în coşul de gunoi şi dacă nu au fost aruncate direct pe jos? Pentru această mizerie de nedescris, autorităţile au găsit un ţap ispăţitor: păsările care scot gunoiul din coşuri.


Drept urmare, administraţia locală craioveană a hotărât să aducă în zonă coşuri de gunoi noi şi mult mai mari. Cel mai important este faptul că în astfel de coşuri de gunoi, păsările nu mai pot scotoci. Asta cu condiţia, să nu găsească deja aceste resturi şi ambalaje aruncate pe jos, lăsate pe bănci sau pe spaţiul verde.
Ciorile sunt cunoscute ca fiind inteligente şi ele au deschis ochii autorităţilor că este timpul să schimbe coşurile de gunoi. Ciudat este că în alte zone ale oraşului aceste păsări nici nu iau în seamă coşurile de gunoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS