24.5 C
Craiova
marți, 10 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Păstrăv braconat cu ajutorul curentului electric

Gorj: Păstrăv braconat cu ajutorul curentului electric

Zeci de păstrăvi au fost braconați în Gorj cu ajutorul curentului electric.

Polițiști din cadrul Poliției Orașului Novaci au fost sesizați de către Detașamentul 6 de Jandarmi Novaci că marţi, în jurul orei 18.50, jandarmi aflaţi în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe raza comunei Crasna, în punctul Voișanu, în urma efectuării controlului unui autoturism care se deplasa din direcția munților Parâng către comuna Crasna, au identificat 97 de bucăți de pește specia păstrăv indigen, cât și dispozitive care produc curent electric.

În autoturism se aflau conducătorul auto, de 21 de ani, din comuna Crasna, o tânără de 18 ani, din orașul Strehaia, județul Mehedinți, și alte două persoane de sex bărbătesc, de 33 și 52 de ani, din comuna Crasna.

Aceștia au declarat că au plecat în munți pentru a culege ciuperci, după care au decis să se deplaseze către râul Gilort pentru a pescui, folosind unelte ce produc curent electric, respectiv o baterie auto, doi inventori prevăzuți cu cabluri și patru conductori din cupru.

Lucrătorii din cadrul Detașamentului 6 de Jandarmi Novaci au procedat la ridicarea celor 97 de bucăți de pește păstrăv indigen și a uneltelor folosite. Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj piscicol.

Citeşte şi: Un român care venea în ţară să-şi viziteze rudele, a murit în avion, sub ochii soţiei gravide

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS