24.5 C
Craiova
marți, 10 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjÎncă o pădure colorată a apărut în Gorj, la Tismana

Încă o pădure colorată a apărut în Gorj, la Tismana

Un proiect inovator inițiat de comunitatea locală din Tismana, Gorj, a transformat o pădure obișnuită într-o destinație captivantă pentru turiștii care doresc să evadeze de la căldura urbană.

Locuitorii din Tismana, alături de voluntari și autorități locale, au ecologizat complet zona și au vopsit copacii în culori vii, oferind astfel o atracție unică în natură.

Scopul acestui proiect a fost de a crea un loc inedit care să atragă vizitatori de toate vârstele, permițându-le să se bucure atât de peisajul vibrant al pădurii, cât și de frumusețile naturale din jur. Echipa din spatele inițiativei a fost atentă la alegerea unei vopsele ecologice, care să nu afecteze lemnul, dorind să ofere o experiență estetică plăcută fără a dăuna mediului.

„O zi superbă plină de culoare… Mulțumim tuturor celor care au contribuit la această inițiativă minunată și îi invităm să continue alături de noi! Bucurați-vă de peisaj ori de câte ori vizitați pădurea noastră”, a declarat Gabriela Tîlvescu, unul dintre coordonatorii proiectului.

Tot în Gorj, dar la Poienari, se află o altă pădure colorată. Acest proiect artistic, realizat de Mihai Țopescu, a transformat zona din apropierea comunei Polovragi într-o galerie în aer liber.

Începând cu 2014, artistul a pictat peste 600 de copaci cu vopsea ecologică, având ca scop sensibilizarea publicului și a autorităților asupra problemei defrișărilor abuzive din România.

Citeşte şi: Un mort şi opt răniţi după ce acoperişul unui hotel din Germania s-au prăbuşit

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS