20.5 C
Craiova
joi, 12 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSpitalul Județean Târgu Jiu dispune în premieră de serviciile unui medic specializat în chirurgie pediatrică

Spitalul Județean Târgu Jiu dispune în premieră de serviciile unui medic specializat în chirurgie pediatrică

Un nou medic s-a alăturat echipei medicale a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Este vorba despre doctorul Doru Mocioi, medic specialist chirurgie pediatrică.

În data de 26 august 2024, medicul specialist Doru Mocioi va începe activitatea la Cabinetul de Chirurgie Pediatrică din Ambulatoriul Integrat al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Absolvent al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, dr. Mocioi a efectuat rezidențiatul la Spitalul Clinic de Urgență „Louis Țurcanu” din Timișoara. În ianuarie 2024 a devenit medic specialist chirurgie pediatrică, fiind apreciat de pacienții săi.

Chirurgia pediatrică reprezintă un domeniu specializat al medicinei care se ocupă cu tratamentul chirurgical al diverselor afecțiuni și boli care apar la copii, de la naștere până la adolescență. Chirurgia pediatrică nu este limitată la o arie anatomică a corpului, cum ar fi toracele sau abdomenul, ci acoperă o serie întreagă de boli unice copiilor ce necesită tratament specific.
Patologia întâlnită în chirurgia pediatrică include: malformații congenitale, defecte ale peretelui abdominal, deformări ale peretelui toracic, tumori din copilărie cum ar fi neuroblastomul, tumora lui Wilms, rabdomiosarcom, ATRT, tumori hepatice, teratoame, afecțiuni genitale, afecțiuni abdominale, afecțiuni ale părților moi, alte patologii.

Citeşte şi: O femeie a murit în incediul care i-a mistuit casa noaptea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS