17.8 C
Craiova
vineri, 13 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPolițiștii doljeni au reținut 14 permise și au dat amenzi de 35.000 lei în ultimele 24 de ore

Polițiștii doljeni au reținut 14 permise și au dat amenzi de 35.000 lei în ultimele 24 de ore

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj au continuat în ultimele 24 de ore acțiunile pentru siguranţa traficului rutier şi prevenirea accidentelor de circulaţie.

Au fost folosite aparatele radar, aparatele etilotest şi aparatele drugtest pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau aleg să conducă vehicule sub influenţa alcoolului sau a substanţelor interzise.

În cadrul activităţilor, polițiștii au aplicat 103 sancţiuni contravenţionale, din care 37 pentru depăşirea vitezei legale, în valoare totală de peste 35.000 de lei.

Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 14 conducători auto. Acestora le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii.

Totodată, au fost oprite din a circula pe drumurile publice 9 autovehicule care nu prezentau siguranță în trafic. Certificatele de înmatriculare au fost retrase până la remedierea problemelor constatate.

De asemenea, poliţiştii rutieri au constatat 7 infracţiuni la regimul rutier.

Șofer depistat pozitiv la substanțe psihoactive

În noaptea de 23 spre 24 august a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Băileşti au oprit pentru control, pe raza municipiului Băileşti, o autoutilitară condusă de un bărbat de 37 de ani, din localitate.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive în organism.

Mostrele biologice recoltate vor fi înaintate la IML, iar în funcție de rezultatul analizei toxicologice, se vor dispune măsurile legale.

Citește și: CONGRESUL PSD – Marcel Ciolacu vrea să readucă diaspora acasă cu scutiri de impozite pe 10 ani pentru banii pe care îi aduc în ţară

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS