17.8 C
Craiova
vineri, 13 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTinerii, invitați la activități creative la Muzeul Național „Constantin Brâncuși" din Târgu Jiu

Tinerii, invitați la activități creative la Muzeul Național „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu

Muzeul Național „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, în colaborare cu Asociația Art&Co, anunță lansarea unui program unic de activități creative sub titlul „De-a vara-toamna cu Brâncuși@Târgu Jiu”.

Proiectul se va desfășura pe parcursul a șase săptămâni, începând din luna august până în luna octombrie 2024, și va oferi copiilor și părinților din comunitate ocazia de a explora creativitatea într-un mediu artistic și educativ, în cadrul Muzeului Național „Constantin Brâncuși”, alături de artiști contemporani, istorici de artă și voluntarii Liceului de Arte „Constantin Brăiloiu” din oraș.

Programul este destinat în special copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani și familiilor acestora, propunând o serie de ateliere de artă care acoperă o varietate de discipline: modelaj, serigrafie, pictură, desen, istoria culturii. europene, istoria artei și curatoriat.

„Toate aceste activități vor avea loc la Muzeul Național „Constantin Brâncuși” în fiecare week-end, începând din 24 august.
Prin acest proiect, Muzeul Național „Constantin Brâncuși” dorește să îmbogățească oferta educativă a județului Gorj, contribuind la educația culturală a comunității și consolidând dialogul între generații prin intermediul artei și culturii.

De asemenea, la finalul proiectului, rezultatele atelierelor vor fi prezentate publicului larg sub forma unei broșuri online, contribuind astfel la dezvoltarea educației non-formale în România. Organizatori: Muzeul Național „Constantin Brâncuși” și Asociația Art&Co. Co-finanțator: Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Parteneri: Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu, Rotary Club Târgu Jiu”, conform unui comunicat.

Citește și: Gorj: Primăria Peștișani a amendat firma care execută lucrări la rețeaua de apă și canal

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS