17.9 C
Craiova
sâmbătă, 14 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimăria Craiova ia stadionul depoului CFR pentru noi investiţii în sport

Primăria Craiova ia stadionul depoului CFR pentru noi investiţii în sport

Primăria Craiova are în plan noi investiţii în domeniul sportului. Municipalitatea vrea să cumpere stadionul depoului CFR, din „nevoia de a asigura condiţiile organizatorice şi materiale de practicare a educaţiei fizice şi sportului în comunitatea locală”. Această mutare vine în contextul în care autorităţile locale au demarat recent alte investiţii majore pe plan sportiv.

Primăria Craiova cumpără două terenuri de la CFR

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local din data de 29 august se află un proiect de achiziţionare a unui teren de 40040 mp, aparţinând Companiei Naţionale de Căi Ferate „CFR” SA, teren pe care se află stadionul CFR din Craiova şi a unui teren de 1379 mp, aparţinând aceleiaşi companii.

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA, în calitate de proprietar al imobilului-teren în suprafață de 223567 mp, situat în Craiova, Aleea 1 Depoului, nr. 14, jud. Dolj, Depoul CFR Craiova înscris în Cartea Funciară nr. 254007 Craiova aduce la cunoştinţa Primăriei Municipiului Craiova că este de acord cu vânzarea imobilelor-teren S1 în suprafaţă de 40040 mp şi S2 în suprafaţă de 1379 mp, se arată în proiectul de hotărâre.
Astfel, Primăria înaintează propunerea de cumpărare pentru cele două terenuri. Se pare că terenul pe care se află stadionul CFR urmează să îşi păstreze destinaţia de bază sportivă, în timp ce pe terenul de 1379 mp municipalitatea vrea să amenajeze locuri de parcare.

Cum motivează municipalitatea necesitatea cumpărării celor două terenuri

În ceea ce privește achiziționarea terenului în suprafață de 40040 mp, spune primăria, „necesitatea achiziționării provine din nevoia de a asigura condiţiile organizatorice şi materiale de practicare a educaţiei fizice şi sportului în comunitatea locală, la nivelul municipiului existând un deficit de spații în care să se poată desfășura activități sportive. Potrivit prevederilor Legii educației fizice și sportului nr.69/2000, autoritățile administrației publice au obligația să sprijine sportul pentru toți și să asigure condiţiile organizatorice şi materiale de practicare a educaţiei fizice şi sportului în comunităţile locale”.

Această investiţie vine în contextul în care Primăria Craiova a demarat recent un proiect de construire a unui megacomplex sportiv pentru scrimă şi box în Piaţa Veche a Craiovei, o investiţie estimată la 100 milioane de euro, iar Consiliul Judeţean Dolj ridică pe fostul Stadion al Tineretului un alt complex pentru sport în valoare de peste 45 de milioane de euro.
În ceea ce priveşte cel de-al doilea teren, pe acesta vor fi amenajate locuri de parcare pentru locuitorii oraşului: „necesitatea achziționării terenului în suprafaţă de 1379 mp este dată de numărul mare de autovehicule și lipsa locurilor de parcare”.

Preţul de pornire al negocierii va fi stabilit pe baza raportului de evaluare care va fi supus aprobării Consiliului Local al Municipiului Craiova.

CITEŞTE ŞI: Primăria Craiova vrea să cumpere Hotelul Minerva

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS