19.6 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalCe artiști fac spectacol la Târgul de Crăciun din Craiova. Primăria scoate de la buget peste 450 de mii de lei

Ce artiști fac spectacol la Târgul de Crăciun din Craiova. Primăria scoate de la buget peste 450 de mii de lei

Primăria Craiova mai scoate de la bugetul oraşului încă 394.225 lei fără TVA (470.318 lei cu TVA), adică vreo 97.000 euro. La Craiova pare că nu sunt probleme financiare, iar primarul vrea să distreze cu orice preţ oamenii, pe banii lor. “Sărbătorile de iarnă sunt printre cele mai importante sărbători de peste an, fiind o atracție cultural-artistică pentru orice localitate, indiferent că este din România sau din altă țară. De asemenea, este omoportunitate extraordinară pentru Municipiul Craiova de a beneficia de o promovare regională, națională și internațională.”, se spune în Caietul de sarcini.

Săptămâna trecută, Primăria Craiova a publicat în SEAP licitaţia legată de organizarea Târgului de Crăciun. Ofertele sunt așteptate până la data de 5 septembrie. Este vorba despre achiziţionarea de „Servicii de organizare evenimente culturale în perioada 15 noiembrie 2024 – 05 ianuarie 2025. Conform caietului de sarcini, spectacolele vor avea loc în fiecare weekend. Acestea se vor desfășura în zilele de 15-16 noiembrie, 22-23 noiembrie, 29-30 noiembrie, 6-7 decembrie, 13-14 decembrie și 20-21 decembrie, între orele 18.00 – 20.00, în Piața „Frații Buzești“.

Fuego și Alina Eremia fac show de Crăciun

Fuego împodobește bradul la Craiova
Fuego va urca pe scena din Piața Frații Buzești în seara de 23 decembrie,

Potrivit caietului de sarcini, la evenimentele de la Târgului de Crăciun de la Craiova, primăria vrea să îi aducă pe scenă pe Fuego și Alina Eremia, doi artişti cunoscuți. Fiecare dintre cei doi vor cânta în seri diferite pe scena de la Craiova. Fiecare concurent va presta câte 60 de minute. Lista se deschide cu Fuego, care va și deschide Târgul de Crăciun 2024. Fuego & Band va concerta pe 15 noiembrie, începând cu ora 19.00. Pe 23 noiembrie pe scenă va urca trupa 2NormaL, pe 30 noiembrie va concerta Alina Eremia, iar pe 6 decembrie va face show Zurli Super Show. Prezentatorii evenimentelor vor fi  Tom Crângureanu și Cosmin Dolea.

Târg de Crăciun în Craiova
Târg de Crăciun în Craiova

Cine mai urcă pe scenă

În perioadele mai sus menționate vor avea loc, pe scenă, și diverse spectacole specifice sărbătorilor de iarnă susținute de Opera Română Craiova, Filarmonica „Oltenia“, Teatrul de copii „Colibri“, Palatul Copiilor și Școala Populară de Arte și Meserii „Cornetti“.De precizat că această ediție a Târgului de Crăciun va avea ca temă principală povestea „Frumoasa și bestia“.Anul trecut pentru spectacolele de Crăciun Primăria Craiova a plătit 363.692 de lei, fără TVA (peste 73.000 de euro), adică aproape 25.000 de euro pe oră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS