18.4 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjElectrocentrale Craiova SA vrea să împrumute un milion de certificate de CO2 de la CEO

Electrocentrale Craiova SA vrea să împrumute un milion de certificate de CO2 de la CEO

Electrocentrale Craiova SA vrea să împrumute un milion de certificate de CO2 de la Complexul Energetic Oltenia (CEO), pentru că nu are 70 de milioane de euro să le achiziționeze de pe piața de profil.

În acest sens, pe ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor Complexului Energetic Oltenia, de luna aceasta, este trecut un proiect de Hotărâre privind „Aprobarea acordării de către Societatea Complex Energetic Oltenia SA a unui împrumut de 1.000.000 de certificate de CO2 către Societatea Electrocentrale Craiova SA, în condiții de piață, până la data de 1 septembrie 2025, cu garantarea rambursării acestuia, cu diverse garanții reale, constituite în favoarea Societății Complexul Energetic Oltenia SA. Ședința AGEA a CEO este programată pe 28 septembrie.

Electrocentrale Craiova trebuie să își cumpere certificatele de carbon, altfel nu mai poate funcționa, nu mai poate furniza apă caldă și căldură în Craiova. Echivalentul celor un milion de certificate de CO2 este suma de 70 de milioane de euro, pe care societatea respectivă nu îi deține.

Parlamentarul de Gorj, Radu Miruță, a anunțat că va sesiza Curtea de Conturi a României, dacă împrumutul va fi aprobat de către acționarii Complexului Energetic Oltenia. CEO se află într-un proces de restructurare care presupune închidere de capacități de producție și reducerea numărului de angajați.

Citeşte şi: Gorj: Trei persoane, reținute în urma unui scandal la Aninoasa

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS